Direct door naar content
Allemaal kanjers tijdens de Special Olympic World Games!!! afbeelding nieuwsbericht

Allemaal kanjers tijdens de Special Olympic World Games!!!

29 juni 2023

Afgelopen week zijn de Nederlandse sporters teruggekeerd na twee heel bijzondere weken in Berlijn.

De Goudse atleten Nicky van Tok, Stefan Rabouw en Judith Visser, en hun coach Esmé Lemmes kijken terug op een geweldige ervaring. De weersomstandigheden waren helaas zeer bepalend; veelal was het erg (té) warm om te sporten, maar het andere moment viel de regen met bakken uit de lucht. Toch zijn de atleten vaak boven zichzelf uitgestegen en zijn er meerdere persoonlijke records behaald!

Nicky heeft de bronzen medaille gewonnen op de 200 meter sprint en zelfs goud!! op de 400 meter. Stefan is 2e geworden bij het verspringen en op ditzelfde onderdeel heeft Judith een mooie 7e plek behaald.

De gezamenlijke relay (estafette) was vooraf erg spannend; nog nooit hadden ze in deze samenstelling gelopen. Maar het pakte allemaal ontzettend goed uit: tijdens de semifinale werd al een geweldige tijd van 01.01.20 genoteerd (ver onder de ingeschatte tijd van 01.06.00). Maar de groep oversteeg zichzelf in de finale, waarbij zelfs een tijd van 00.59.75 gelopen werd! Een heel mooie 4e plek werd hiermee behaald.

Coach Esmé: “De Special Olympics in Berlijn zijn meer dan geslaagd. Iedereen heeft het beste gegeven, op zijn eigen niveau. Ik sta er alleen maar bij te glimmen. Trotser dan trots. Het zijn allemaal kanjers, toppers en vooral mooie mensen. Daar heb ik van genoten en geniet ik altijd van. Die blije koppies, die stralen als ze over de finish komen.”

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: