Direct door naar content
TeamNL klaar voor WK Para Atletiek in Parijs afbeelding nieuwsbericht

TeamNL klaar voor WK Para Atletiek in Parijs

02 juli 2023

Deze week kun je weer mooie parasport verwachten, want van 8 tot en met 17 juli worden in Parijs de wereldkampioenschappen para atletiek gehouden. TeamNL wordt hier bijzonder goed vertegenwoordigd met maar liefst 11 atleten. Daar zitten ook veel kanshebbers voor medailles bij, zoals onze ambassadeur Fleur Jong!

Over ruim een jaar is Parijs ook het toneel voor de Paralympische Spelen van 2024. Het WK deze week is voor de para atleten een belangrijk moment op weg naar die Spelen. Ze zullen namelijk tegen veel van dezelfde concurrenten kunnen strijden. Een goed moment om te kijken waar iedereen staat. Het WK is natuurlijk veel meer dan een warming-up richting Parijs 2024: er staan ook wereldtitels op het spel!

TeamNL met toppers en talenten

De elf Nederlandse atleten maken ook serieus kans op eremetaal op verschillende onderdelen. “TeamNL komt met een aantal absolute wereldtoppers naar Parijs en heeft daarnaast ook een aantal jonge, talentvolle atleten die hun ambities willen gaan waarmaken op het WK”, zegt Technisch Directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie.

Fleur Jong in topvorm

Als je het over absolute wereldtoppers hebt dan kun je niet om Fleur Jong heen. Zeker gezien haar prestaties van de afgelopen maanden. In Parijs staat ze aan de start van de 100 meter en het verspringen. Op beide onderdelen verbrak ze onlangs nog het wereldrecord. Op de 100 meter liep zij op haar blades naar een tijd van 12.40 seconden. Tijdens het ONK Para Atletiek verbrak Fleur ook het wereldrecord op het verspringen naar 6,48 meter. Fleur gaat dus vol vertrouwen naar Parijs!

TeamNL

Bij het WK krijgt Fleur ook concurrentie van een andere ambassadeur: Kimberley Alkemade start ook op de 100 meter en daarnaast ook op de 200 meter. Marlène van Gansewinkel heeft zich afgemeld voor de 100 meter, maar komt wel in actie op de 200 meter en het verspringen. Kiki Hendriks mag de plek van Marlène innemen. Verder komen ook Lara Baars (kogelstoten), Noëlle Roorda (speerwerpen), Fleur Schouten (verspringen) en Nienke Timmer (100 meter) in actie. Bij de heren wordt TeamNL vertegenwoordigd door Olivier Hendriks (100 en 400 meter), Joël de Jong, (100 meter en verspringen), Noah Mbuyamba (verspringen) en Ranki Oberoi (verspringen).

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: