Direct door naar content
"Op de baan juichen ze elkaar toe" - Een bezoek aan Atletiekvereniging Startbaan afbeelding nieuwsbericht

"Op de baan juichen ze elkaar toe" - Een bezoek aan Atletiekvereniging Startbaan

12 juli 2023

"Op 7 juli bezochten wij de derde genomineerde sportclub voor de Pluim: Atletiekvereniging (AV) Startbaan. AV Startbaan staat voor een breed aanbod van atletiek op verschillende niveaus: recreatief, wedstrijd, wandelen en Frame running voor mensen met een beperking. Op deze dag bezochten wij in het bijzonder het Frame running, een sport die AV Starbaan sinds 2017 naast de reguliere trainingen aanbiedt, elke donderdag van 19:00 tot 20:00 uur.

We worden enthousiast ontvangen door de hoofdtrainer Edmond. Dit enthousiasme zien we terug in de training die hij met 2 andere trainers met veel humor en energie geeft. Alle trainers zijn vrijwilligers die zelf ook actief zijn in het atletiek. Zo verbindt de vereniging sporters met- en zonder beperking.

De framerunners vormen een gevarieerde groep sporters tussen de 12 jaar en 56 jaar met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen. Op de baan juichen ze elkaar toe en motiveren ze elkaar, terwijl ze verschillende oefeningen afleggen met de framerunner.

De sporters oefenen sprinten, middellange afstand, estafette, maar ook werpen en een soort verspringen. Tijdens de training kijken de trainers ook goed naar de individuele atleet en zijn of haar mogelijkheden.

Dit jaar staan er nog mooie toekomstplannen voor de Framerunners op de agenda. Zo doen ze mee met de Nederlandse Estafette Kampioenschappen (NEK) met teams bestaande uit 2 framerunners en 2 sporters zonder beperking. Nog een goed voorbeeld van hoe AV Startbaan sporters met- en zonder beperking dichter bij elkaar probeert te brengen.

Mocht je geïnteresseerd zijn en een keer een proefles willen volgen, meld je dan vooral aan!"

Sporten voor mensen met een beperking. Het is belangrijk, en het wordt veel gedaan. Ook in Amsterdam. Elk jaar zetten we de verenigingen die zich hiervoor inspannen in het zonnetje door middel van de Amsterdamse Pluim. Deze wordt uitgereikt tijdens het Sportgala Amsterdam eind 2023. Een commissie brengt bezoeken aan vijf van de genomineerde sportclubs. Hun ervaring lees je hieronder.

Blijf op de hoogte van het nieuws over de Amsterdamse Pluim via: https://www.facebook.com/pluimamsterdam
Foto credits: Tom Feenstra

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: