Direct door naar content
Filmtip: feelgoodmovie Presque afbeelding nieuwsbericht

Filmtip: feelgoodmovie Presque

26 juli 2023

Zin in een feelgoodfilm zoals inmiddels bekende klassiekers als ‘Intouchable’ en ‘Hors Normes’? Dan is de nieuwe Franse film ‘Presque’ zeker een aanrader. Hierin ga je mee op een ongeplande roadtrip waar een vriendschap tussen een begrafenisondernemer en een groentebezorger met een beperking ontstaat.

De film begint met de ontmoeting tussen Louis en Igor, wat door hun totaal verschillende levens al bijzonder is. Louis is een 58-jarige directeur van een begrafenisonderneming, die vooral met zijn werk bezig is. Igor is 40 jaar oud en heeft een lichamelijke beperking. Op zijn driewieler brengt hij biologische groenten rond. Buiten werktijd leest hij graag filosofieboeken. Deze twee personages komen voor het eerst met elkaar in contact als Louis met zijn lijkwagen Igor bijna van de weg rijdt.

Bijzondere roadtrip

Igor denkt in Louis direct een nieuwe vriend te zien, maar dat is niet wederzijds. Bij een tankstation verstopt Igor zich in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet. Dan volgt een bijzondere roadtrip, waarin de mannen van elkaar leren wie ze zijn. Zo ontdekken ze dat ze helemaal niet zoveel van elkaar verschillen dan op het eerste gezicht lijkt. Een vriendschap voor het leven begint.

Hoofdrolspelers en regisseurs

Het verhaal voor de film Presque werd door de hoofdrolspelers Alexandre Jollien (Igor) en Bernard Campan (Louis) zelf geschreven en zij regisseerden de film ook zelf. Wat extra bijzonder of eigenlijk juist heel logisch is: Jollien heeft zelf ook een lichamelijke beperking, dat is dus niet gemaakt in deze film.

Presque was vorig jaar een van de publieksfavorieten bij het filmfestival By the Sea in Vlissingen. De film draaide begin dit jaar in de bioscopen maar is nu ook gewoon on demand te zien. Ga voor meer info naar Cinéart.nl en bekijk hieronder de trailer:

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: