Direct door naar content
Winnaars Sport Awards Rotterdam 2022 bekend afbeelding nieuwsbericht

Winnaars Sport Awards Rotterdam 2022 bekend

17 januari 2023

Maandagavond 16 januari vond in Theater Zuidplein de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam 2022 plaats. De winnaars in de categorieën Sportvrouw, Sportman, Sportcoach, Sportploeg, Sporttalent, Sportvrijwilliger, Sportaanbieder en Meer dan Sport zijn die avond bekendgemaakt. Onder andere wethouder Faouzi Achbar en voormalig topsporters Leontien Zijlaard-van Moorsel en Jeroen Straathof reikten de awards uit.

Sportvrouw
Pien Sanders krijgt voor haar prestatie op het hockeyveld de award voor Sportvrouw van het jaar. In 2022 speelde zij haar eerste Wereldkampioenschap. Pien was tijdens dit toernooi één van de drie aanvoersters van het Nederlands team. De dames werden in eigen land ongeslagen kampioen, en daarmee voegde Pien deze titel toe aan haar palmares.

Sportman
De titel Sportman van het jaar gaat naar para-zwemmer Thomas van Wanrooij. Tijdens het WK in Funchal kwam hij uit op meerdere afstanden. Hij wist maar liefst op drie van de vier afstanden het podium te halen.

Sportcoach en Sportploeg
Arne Slot en Feyenoord werden beloond voor hun prestaties van afgelopen seizoen met de award voor Sportcoach en Sportploeg van het jaar. Arne Slot is sinds 2021 hoofdtrainer van Feyenoord. De meest in het oog springende prestatie is het bereiken van de finale van de Conference League. In de Eredivisie schopte zijn ploeg het tot ‘herfstkampioen’. Reden genoeg om Feyenoord uit te roepen tot Sportploeg van het jaar.

Sporttalent
De 13-jarige Amira Tahri werd uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. Dit jonge Rotterdamse kickbokstalent heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. In 2022 heeft Amira haar zesde wereldtitel kickboksen gewonnen.

Sportvrijwilliger
De award voor Sportvrijwilliger staat voor al die vrijwilligers die het sporten in Rotterdam mogelijk maken. Dit jaar werd de bijzondere inzet van de 87-jarige vrijwilliger Joop Vinckers uitgelicht. Joop Vinckers verzorgt al meer dan 30 jaar de zogenaamde ‘pasjesavond’ op maandag bij TC Schiebroek. Onlangs vond de pasjesavond voor de 1500e keer plaats.

Sportaanbieder
Jazz Dansstudio Marleen liet tijdens een spetterend optreden zien waarom zij de award voor Sportaanbieder van het jaar verdiende. Al 25 jaar is Jazz Dansstudio Marleen een begrip in Hoogvliet en omstreken. Van jong tot oud kun je hier terecht voor allerlei dansstijlen.

Meer dan Sport
Henry van der Dussen mocht de Meer dan Sport Award in ontvangst nemen. Henry heeft de ziekte van Parkinson en organiseert sinds drie jaar bokstrainingen voor mensen met Parkinson. Zij ervaren na een aantal weken al een sterke verbetering van hun balans, coördinatie en (mentale) kracht. Bekijk hier de video met Henry:
 

We blikken terug op een zeer geslaagde avond en zijn trots op deze prachtige lijst met winnaars. De Sport Awards Rotterdam is een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: