Direct door naar content
"De sporters genieten zichtbaar" - Een bezoek aan Team Pantar afbeelding nieuwsbericht

"De sporters genieten zichtbaar" - Een bezoek aan Team Pantar

19 juli 2023

"Op 7 juli bezochten wij de vierde genomineerde club voor de Amsterdamse Pluim: Team Pantar bij s.v. de Meteoor. Pantar biedt werk aan 3.500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Amsterdam en Diemen. René Ravenhorst is er teamleider, maar ook werkzaam bij s.v. de Meteoor: een sportvereniging in Amsterdam Noord, waar zowel jeugd als volwassenen kunnen voetballen in competitieverband. Op de vrijdagavond tussen 18:30 en 20:00 maakt Pantar gebruik van de voetbalvelden. Ongeveer 25 leden met een beperking voetballen er gemixt, met leeftijden tussen de 16 en 67 jaar.

We worden gastvrij ontvangen door René en Peter, twee trainers van het team. In totaal zijn er 6 trainers, een mix van Pantar werknemers en vrijwilligers van s.v. de Meteoor. Zodra de training start zien we een flinke dosis energie in het team. Trainer Peter geeft duidelijke instructies en brengt afwisseling en structuur in de training. De sporters genieten zichtbaar; ze stralen plezier uit en steunen elkaar. René vertelt dat de sporters geen week missen. Het sporten heeft ook een positieve uitwerking in het werk: hoewel de sporters op verschillende afdelingen werken, komen ze elkaar regelmatig tegen. Het sporten zorgt voor herkenning, meer onderling begrip en een goede werksfeer. De training vervolgt met oefeningen variërend in moeilijkheidsgraad, waarbij herhaling laat zien dat iedereen ongeacht ervaring mee kan doen. Afsluitend een partijtje, waarbij ook langs de zijlijn gejuich klinkt bij elk doelpunt.

In een jaar tijd is er veel bereikt: via een crowdfunding actie is er geld verzameld voor materialen, zoals hesjes en ballen. Pantar / s.v. de Meteoor heeft prachtige toekomstplannen; zo zouden ze graag een sportafdeling op zetten voor de jeugd en meer clinics organiseren voor scholen in de buurt. Ook wedstrijden met nabijgelegen clubs in Amsterdam staan het komende jaar op de planning."

Sporten voor mensen met een beperking. Het is belangrijk, en het wordt veel gedaan. Ook in Amsterdam. Elk jaar zetten we de verenigingen die zich hiervoor inspannen in het zonnetje door middel van de Amsterdamse Pluim. Deze wordt uitgereikt tijdens het Sportgala Amsterdam eind 2023. Een commissie brengt bezoeken aan vijf van de genomineerde sportclubs. Hun ervaring lees je hieronder.

Blijf op de hoogte van het nieuws over de Amsterdamse Pluim via: https://www.facebook.com/pluimamsterdam
Foto credits: Tom Feenstra

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: