Direct door naar content
Achterhoekse Unieke Spelen 2023: "Ze geniet zo ontzettend van deze dag!" afbeelding nieuwsbericht

Achterhoekse Unieke Spelen 2023: "Ze geniet zo ontzettend van deze dag!"

20 juli 2023

"Ze geniet zo ontzettend van deze dag", zo vertelt een moeder aan één van de organisatoren van de Achterhoekse Unieke Spelen. Ondertussen laat haar dochter trots nog een keer laat zien hoe ze over de hordes rent. Die ochtend heeft ze meegedaan aan de clinic racketsporten, waar ze kennismaakte met tennis, badminton en padel. Na de lunch probeert ze verschillende sport- en spelactiviteiten uit bij de beweegcarrousel. Volleybal, boksen, handboogschieten, stoepranden, gym en mikspelen. Er is veel keuze en voor iedereen zit er wel iets tussen om uit te proberen. 


Fanatisme tijdens bocce
Daar waar bij de sportcarrousel de Olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” voorop staat, zien we bij de deelnemers die het bocce-toernooi zéker ook fanatisme om te willen winnen. Onder begeleiding van één van de vele vrijwilligers is er een wedstrijdschema in elkaar gezet en wat wordt er fanatiek meegedaan! In teams proberen de deelnemers de groene en rode ballen zo dicht mogelijk bij het witte balletje te rollen. De scheidsrechter houdt alles nauwlettend in de gaten.  

Ook supporters gooien tussendoor stiekem een balletje mee. Waarop één van de deelnemers aanmoedigt: “Kom op! Gooi de bal nog wat verder!” En wanneer de rode bal het witte balletje dan raakt, klinkt er gejuich. Van beide teams.  
 

Kanjer G-voetbal toernooi
Minstens zoveel plezier wordt er beleefd aan het Kanjer G-voetbal toernooi. Met 6 teams uit de hele Achterhoek wordt er gestreden om de beker. Iets verderop wordt er ook gevoetbald, maar dan door spelers in een rolstoel of met een rollator. Iedereen kijkt z’n ogen uit hoe de voetbalschieter van Tech2Play het mogelijk maakt om echt íédereen mee te laten doen. Want dat is waar deze dag voor bedoeld is. Iedere Unieke sporter in de Achterhoek op een eigen manier laten genieten van sport en bewegen.

Al is het een ‘Achterhoeks feestje’, het weerhield een begeleider uit Groningen er niet van om ook te komen helpen. “Volgend jaar maak ik met alle plezier weer de tocht naar de Achterhoek om dit mooie evenement mee te maken. ” En zo horen we het graag. Want iedereen is welkom!


Alleen maar winnaars op de AUS 2023
Na een feestelijke prijsuitreiking met alleen maar winnaars, werd deze mooie dag afgesloten. Met een stuk fruit in de hand en een grote glimlach op het gezicht verlieten de deelnemers Sportpark De Nevelhorst. We hopen iedereen in 2024 terug te zien op een andere sportlocatie in de Achterhoek.  

In de tussentijd hopen we dat de deelnemers volop in beweging blijven. Door samen te wandelen of te fietsen. Door te voetballen bij een sportvereniging. Elkaar te ontmoeten bij een sportinstuif. Of zelfs een nieuwe sport uit te proberen bij één van de vele sportverenigingen in de regio. Op unieksporten.nl is al het sport- en beweegaanbod te vinden.


Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door:
Achterhoek in Beweging | Brichbouw | Dansschool DanCin | De Graafschap Verbindt | DVC'26 | Elver | Gemeente Montferland | Graafschap College | Kanjers voor Kanjers | Sportpark de Nevelhorst | Sius | Tech2Play | Tennisvereniging Didam | Welcom | Zozijn

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: