Direct door naar content
Scholing - Sporters met gedragsproblematiek afbeelding nieuwsbericht

Scholing - Sporters met gedragsproblematiek

21 juli 2023

Je hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: een sporter misdraagt zich tijdens training of wedstrijd zó dat andere sporters in jouw team balen, minder plezier beleven en misschien zelfs overwegen te stoppen. Dat zijn kritische momenten: wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft in jouw team? Die vraag wordt beantwoord tijdens de scholing ‘Sporters met gedragsproblematiek’.

Tijdens deze scholing:

  • Leer je hoe je gedragingen die voortkomen uit gedragsstoornissen kunt herkennen en begrijpen;
  • Ontdek je hoe je effectief om kan gaan met ongewenst gedrag;
  • Ga je aan de slag met je eigen gedrag als trainer en welke invloed jouw communicatie en training heeft op sporters met gedragsproblematiek;
  • Leer je hoe je een sociaal veilig, positief en stimulerend sportklimaat kan creëren.

Programma
De scholing ‘Sporters met gedragsproblematiek’ bestaat uit een voorbereidende online module en twee bijeenkomsten. Door deze voorbereidende online module krijg je inzicht in wat ongewenst gedrag is en wat je kan doen om sporters op een plezierige manier te laten sporten. Ook kan je hier je vragen kwijt die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomsten. 

De eerste bijeenkomst begint met een brainstorm. Vervolgens komen een tweetal methodes aan bod die je helpen om te gaan met ongewenst gedrag. Dan komen faalangst, ADHD en ASS aan bod: Hoe om te gaan met kinderen die hier last van hebben?

De tweede bijeenkomst draait om het voorkomen van ongewenst gedrag. Tijdens deze bijeenkomst ontwerp je samen met medecursisten een trainingsplan met allerlei ingrediënten om je sporters te ‘verleiden’ om gewenst gedrag te vertonen. Tot slot hebben we aandacht voor feedback: met behulp van enkele korte praktijkscènes word je vaardiger in het geven van opbouwende feedback. Je ontvangt een achttal ‘keycards’: handzame lijstjes met tips om ongewenst gedrag te voorkomen of om te zetten in gewenst gedrag.

Leerdoelen
Dit is een scholing waarbij je veel handvatten krijgt voor zelfreflectie en je je eigen gedrag ten opzichte van je sporters onder de loep neemt. Je leert om jouw communicatie en training aan te passen aan de sporter met gedragsproblematiek en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving te creëren en hoe je conflicten kan voorkomen. Zo houd je als coach plezier in het coachen en dat draag je over op je sporters.

Praktische informatie en aanmelden
De scholing ‘Sporters met gedragsproblematiek’ bestaat uit een voorbereidende online module en twee bijeenkomsten.
Maandag 11 september 18:30-21:30 uur
Maandag 18 september 18:30-21:30 uur

Locatie: SportService Zwolle

Aanmelden voor deze scholing, kan via deze link

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: