Direct door naar content
Een nieuw rolstoelhandbalteam! afbeelding nieuwsbericht

Een nieuw rolstoelhandbalteam!

21 juli 2023

Rolstoelhandballer Eelco Bakker uit Klundert maakt zich hard om in Zevenbergen een rolstoelhandbalteam van de grond te krijgen. Hij zit bij de nationale selectie van het NHV en organiseert samen met buurtsportcoach van Meer Moerdijk Anja Buijtenhuis en Kittie Verdaas – Dekker van handbalvereniging Groene Ster een gratis clinic op 17 september in sporthal De Borgh in Zevenbergen. Ook het Nederlands rolstoelteam speelt dan een oefenwedstrijd.

In gesprek met het drietal wordt duidelijk dat samenwerken, zoeken naar mogelijkheden en gebruikmaken van elkaars expertise de rode draad is. Bakker: ,,Door een chronische – niet behandelbare - ontsteking in mijn vaten, ben ik 2,5 jaar geleden mijn rechteronderbeen verloren en werd afhankelijk van een rolstoel. Voorheen deed ik aan judo en dus ben ik op zoek gegaan om toch te kunnen sporten.”

Klik
,,Omdat ik rolstoelbasketbal en -tennis niet leuk vind, kwam ik bij rolstoelhandbal terecht. Bij HV Ventura in Schiedam kon ik meetrainen en er was meteen een klik. Ik heb me ingeschreven, want het is een leuke groep en ik kon kort erna meedoen aan de competitie. Na een jaar viel mijn spel op bij de bondscoach, die me vroeg mee te trainen en sindsdien maak ik deel uit van de nationale selectie.”

,,Ik heb al een toernooi in Duitsland gespeeld en ik hoop ooit nog eens in een EK of WK mee te spelen. Maar daarnaast wil ik een rolstoelhandbalteam opzetten in deze regio. Iedereen die wil sporten, moet daar ook de mogelijkheden voor krijgen. Zelf kan ik wekelijks naar Schiedam rijden maar dat is niet voor iedereen weggelegd, dus hoop ik dat het bij Groene Ster lukt. Eerst de clinic, daarna hopelijk voldoende aanmeldingen om wekelijks te trainen.”

Buurtcoach voor aangepaste sport Anja Buijtenhuis onderschrijft zijn woorden. ,,Via Uniek Sporten help ik mensen, die op zoek zijn naar een gezonde manier van bewegen, hun wensen te vervullen. Ik probeer in mogelijkheden te denken en ga op zoek naar een vereniging die me kan helpen.”

Kittie Verdaas-Dekker: ,,Als Groene Ster zijn we heel blij met dit initiatief en werken daar graag aan mee. Ook voor mensen die herstellende zijn van een blessure is dit een manier om toch actief te blijven. Je hoeft niet rolstoelafhankelijk te zijn om deel te nemen. Vanuit het dames- en herenteam gaan we meedoen om te ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Handballen kunnen we, maar omgaan met een rolstoel moeten we leren.”

GRATIS handbal clinic op zondag 17 september
Het programma ziet er als volgt uit: 

13.00 – 15.00 uur eigen training voor de rolstoelselectie Team NL

15:30 – 16.30 uur rolstoel clinic (opgeven via deze website meer Moerdijk)

16:45 – 17.45 uur wedstrijd Rolstoel TEAM NL tegen heren/dames Groene Ster

Verenigingen en belangstellenden worden uitgenodigd te komen kijken of mee te doen.

Meer informatie of aanmelden gaat via meermoerdijk.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: