Direct door naar content
Special Talents komt naar Tilburg: de brug tussen G-voetbal en regulier voetbal afbeelding nieuwsbericht

Special Talents komt naar Tilburg: de brug tussen G-voetbal en regulier voetbal

04 augustus 2023

Bij Uniek Sporten zijn we super enthousiast om ons nieuwste initiatief met jullie te delen: samen met Stichting Special Talents brengen wij voetbalactiviteiten voor kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning en begeleiding naar Tilburg!

Met Special Talents krijgen kinderen de kans om op een leuke en veilige manier te voetballen op hun eigen niveau. De focus ligt op het dichten van het gat tussen G-voetbal en reguliere voetbalactiviteiten. We willen een veilige en inclusieve omgeving bieden waarin plezier, rust en persoonlijke aandacht centraal staan.

 

Het doel van Special Talents:

Kinderen die, om wat voor reden dan ook, problemen ondervinden in hun persoonlijke ontwikkeling op hun eigen niveau voetbalactiviteiten aanbieden op een plek waar zij zich veilig voelen en helemaal zichzelf mogen zijn.

 

Voor wie is Special Talents?

Wij verzorgen voetbalactiviteiten voor kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning en begeleiding. Daarbij richten we ons op kinderen van 8 jaar of ouder (of die gedurende het lopende seizoen deze leeftijd bereiken) die niet of moeilijk terecht kunnen bij een reguliere voetbalvereniging. Jeugdspelers die wel actief zijn bij een club en daarbij extra hulp kunnen gebruiken zijn bij ons natuurlijk ook van harte welkom.

 

Wat maakt Special Talents zo uniek en bijzonder?

Trainers met expertise
De gedreven trainers hebben niet alleen een voetbaltechnische achtergrond, maar ook een pedagogische kwalificatie of hebben zeer veel ervaring in het werken met kinderen die nét wat extra aandacht nodig hebben. Ze zijn toegewijd om de talenten van elk kind te laten schitteren. Persoonlijke aandacht staat voorop, waardoor elk kind zich gezien, veilig en gewaardeerd voelt.

Structuur en veiligheid
De trainingen zijn gestructureerd om voorspelbaarheid en duidelijkheid te bieden, zodat elk kind zijn of haar potentieel kan ontdekken en ontwikkelen. We trainen bijvoorbeeld altijd buiten, op een kunstgrasveld, elke woensdagmiddag van 15.45 uur tot 17.00 uur. Er zijn geen wedstrijden of prestatiedruk.

Kleinschalige en veilige groepen
We creëren een veilige en vertrouwde omgeving door te werken in kleinschalige groepen. Dit biedt een rustige en ontspannen sfeer waarin elk kind zich comfortabel voelt om zichzelf te zijn en samen met anderen te spelen.

Laagdrempelig instappen
Bij Special Talents is iedereen welkom! We bieden een laagdrempelige omgeving waar kinderen zich op hun gemak kunnen voelen en zonder enige drempel kunnen deelnemen aan onze voetbalactiviteiten. Vanaf de leeftijd van 8 jaar kan je al instromen.

Begeleiding naar andere clubs
We willen niet alleen voetbalplezier bieden bij Special Talents, maar ook bijdragen aan de groei en ontwikkeling van elk kind. Daarom ondersteunen we onze talenten bij de overstap naar andere voetbalclubs als ze er klaar voor zijn. Zo kunnen ze hun passie voor voetbal voortzetten en nieuwe vriendschappen sluiten in een bredere sportgemeenschap.

 

Kom kennismaken met Special Talents tijdens de pilot in Tilburg!

De Special Talents Woensdagmiddagen zijn inmiddels een gevestigde waarde voor vele kinderen in Eindhoven, Nuenen en Den Bosch. En in september start de pilot in Tilburg! 

Tijdens deze pilot kan jij gratis kennismaken met de trainingen van Special Talents.
Deze pilot trainingen vinden plaats op 20 september, 27 september, 4 oktober en 11 oktober.
Van 15.45 uur tot 17.00 uur 
op het kunstgrasveld van Tilburg University Sports Centre, Sportweg 13, 5037 AC Tilburg.

Ben je enthousiast? Stuur een mail om je aan te melden naar laura.van.etten-elting@tilburg.nl met de volgende gegevens:

 • Naam deelnemer
 • Leeftijd deelnemer
 • School
 • Naam ouder/begeleider
 • E-mail begeleider
 • Telefoonnummer begeleider
 • Welke trainingen je mee wilt doen (je bent bij allemaal welkom en mag er meerdere volgen!): 20 september, 27 september, 4 oktober, 11 oktober)

En laat ons ook weten of je toestemming geeft voor het maken van foto’s ten behoeve van de promotie van Uniek Sporten Midden Brabant. Na aanmelding krijg je nog een mail met ale informatie.

Start seizoen Special Talents Tilburg

Als er voldoende animo is tijdens de pilot dan start het eerste seizoen van Special Talents in Tilburg!  Hier is onze voorlopige planning voor het seizoen 2023-2024:
 

Serie 1

 • November: 1 – 8 – 15 – 22 (10-Jarig jubileum activiteit Special Talents)
 • Inhaaldatum, indien nodig: 29 november

Serie 2

 • Januari: 17 – 24 – 31
 • Februari: 7 – 21 – 28
 • Maart: 6 – 13 – 20 – 27
 • Inhaaldatum, indien nodig: 3 april

Serie 3

 • April: 10 – 17 – 24
 • Mei: 15 – 22 – 29
 • Juni: 5 – 12 – 19 – 26
 • Inhaaldatum, indien nodig: 3 juli

Wil je meer informatie of je aanmelden voor Special Talents? Neem dan gerust contact met ons op via laura.van.etten-elting@tilburg.nl.

Wil je weten wat de kosten van deelname bij Special Talents zijn? Klik HIER

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: