Direct door naar content
Ambassadeur uniek sporten Apeldoorn verovert Goud tijdens WK Parawielrennen! afbeelding nieuwsbericht

Ambassadeur uniek sporten Apeldoorn verovert Goud tijdens WK Parawielrennen!

10 augustus 2023

Tandemkoppel (en ambassadeur uniek sporten Apeldoorn) Bangma en Bos snelt met toptijd naar wereldtitel

donderdag 3 augustus 2023

Parawielrenners Tristan Bangma en Patrick Bos zijn wereldkampioen geworden op de achtervolging voor tandems. Op het Sir Chris Hoy Velodrome in Glasgow waren ze tijdens het ‘Super-WK Wielrennen’ ook nog goed voor een nieuw wereldrecord. Caroline Groot won goud op de 500 meter tijdrit.

In de kwalificaties hadden regerend paralympisch kampioenen Bangma en Bos al laten zien dat ze de terechte favorieten waren. Met een tijd van 3:58.766 reden ze een krappe seconde af van hun toptijd van de Paralympische Spelen in Tokio. In de finale haalde het Nederlandse duo hun Franse tegenstanders Alexandre Lloveras en Louis Pijourlet ruim voor de finish in – goed voor een voorsprong van een halve baan. Daarmee was de race ten einde en het goud voor Bangma en Bos.

Het brons was voor de Britten Stephen Bate en Christopher Latham. Het andere Nederlandse tandemkoppel, Vincent ter Schure en Timo Fransen, miste de strijd om de medailles met slechts 0.048 seconden en eindigde op de vijfde plaats.

Wereldtitel

Caroline Groot veroverde in Glasgow het goud op de 500 meter tijdrit in de C5-categorie. Voor de 25-jarige Andijkse is het haar vijfde wereldtitel op rij op dat onderdeel. Groot snelde in 37.252 seconden naar de finish op de wielerbaan in de Schotse hoofdstad. Het zilver ging naar de Française Marie Patouillet, brons was voor Nicole Murray uit Australië.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: