Direct door naar content
Spelers Kennemer Keien vertonen zich op het grootste internationale rolstoelhockey toernooi in Praag afbeelding nieuwsbericht

Spelers Kennemer Keien vertonen zich op het grootste internationale rolstoelhockey toernooi in Praag

18 augustus 2023

Dutch Lions United, samenstelling van Kennemer Keien en SV Kampong spelers, zijn deze zomer 5de geworden bij Prague Wheel Open. Het grootste internationale rolstoelhockeytoernooi. De Kennemer Keien mochten hier vol trots hun toppers Stan Hoogendijk, Emma Oosterveld en Rodi Hulsman feliciteren met hun deelname en succes op dit podium.

Prague Wheel Open

Prague Wheel Open is een begrip binnen de rolstoelhockey. Sinds de start van dit toernooi in 2011 is het uitgegroeid tot een toernooi van het hoogste niveau ter wereld. Clubs uit landen als Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Nederland strijden jaarlijks op dit toneel voor de felbegeerde beker.
Spelers van de Kennemer Keien hebben deze editie in samenwerking met SV Kampong aan het toernooi deelgenomen. Onder de vlag van de Dutch Lions United hebben de spelers zich mogen tonen en bewijzen op dit niveau. 

Toernooiverloop
Het team startte het toernooi goed met een ruime overwinning op Doing Zoetermeer (3-0). Tweede wedstrijd ging verloren tegen de latere finalist FBC Stiri (2-4). De rest van de poulefase werd sterk afgesloten met overwinningen tegen Gaelic Athletic (5-0) en SKV Comap (3-0). Waarmee een tweede plaats in de poulefase werd bereikt. 
In de kwartfinale werd ongelukkig met 1-0 verloren van team Suisse. Waarna alsnog door twee sterk bevochtte overwinningen de 5de plaats werd behaald. Dit met mooie overwinningen op Tatran (2-0) en Doing Zoetermeer (2-1).

De Kennemer Keien
De Keien hebben zich getoond als ware toppers voor het team. Stan Hoogendijk werd gedeeld team topscorer met 5 doelpunten. Emma Oosterveld vertolkte de rol van tweede aanvoerder en belangrijk in de kleine ruimte. Rodi Hulsman zorgde voor fysieke kracht op het middenveld en enkele assists. Het toernooi is door het team met veel plezier ervaren. Onze Keien hopen de sterk ingezette lijn van dit toernooi komend jaar in de competitie verder door te kunnen zetten. Zodat mogelijk de Kennemer Keien in 2024 zelf als team kan deelnemen aan dit fantastische toernooi.

Zelf rolstoelhockey spelen?
Mocht u geïnteresseerd zijn in onze club, komend seizoen of de plannen voor Prague Wheel Open 2024, bekijk gerust een keer onze website www.kennemerkeien.nl of neem contact met ons op.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: