Direct door naar content
Beweegloket in Capelle aan den IJssel afbeelding nieuwsbericht

Beweegloket in Capelle aan den IJssel

15 augustus 2023

Vanaf 15 augustus start Sportief Capelle samen met revalidatiecentrum Rijndam en SportMEE het Beweegloket. Sportief Capelle en SportMEE gaan dit loket een keer in de twee weken bemannen.  Het gezamenlijke doel van het Beweegloket is dat mensen in beweging komen en blijven na een revalidatietraject.
 

Bij chronische pijn, na een beroerte of kanker, is het vaak niet vanzelfsprekend om voldoende te bewegen. Het vertrouwen in het lijf is weg, op de ‘oude’ manier sporten is misschien niet meer mogelijk en ook mentaal kan een revalidatietraject erg ingrijpend zijn. Het streven is om voor alle mensen, die aan het einde zijn van hun revalidatietraject bij Rijndam, een afspraak te regelen bij het beweegloket. In een persoonlijk adviesgesprek gaan een consulent van Sportief Capelle of SportMEE met de cliënt in gesprek op welke manier sport en bewegen een blijvend onderdeel kan worden in het dagelijks leven. Dit kan betekenen dat een cliënt naar huis gaat met concrete informatie over een beweegactiviteit. Het kan ook zijn dat een vervolgafspraak wordt gemaakt als meer tijd nodig is in de zoektocht naar passende activiteiten. Zo krijgt iedereen advies en ondersteuning die bij hem of haar past.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: