Direct door naar content
Een kijkje bij Gym-Uniek, motoriek bevordering, in Westervoort afbeelding nieuwsbericht

Een kijkje bij Gym-Uniek, motoriek bevordering, in Westervoort

04 september 2023

Elke zaterdagochtend is het weer zover, Gym-Uniek in de grote zaal van De Nieuwhof in Westervoort. 
Gym-Uniek is voor alle kinderen die om wat voor reden dan ook niet gemakkelijk mee kunnen doen in het ‘reguliere’ sportaanbod maar wel willen oefen met hun motoriek. 

Chloé de leidster vertelt enthousiast: "Bij onze lessen staat plezier en het opdoen van zoveel mogelijk succeservaringen voorop. Een verstandelijke, gedragsmatige of motorische uitdaging, alle kinderen zijn hier welkom. Het is een fijn groepje van 4 kinderen momenteel. De lessen zijn gevuld met klauter-, balans-, schommel- en balspellen. We kunnen echt per kind kijken wat mogelijk is. Voor de ene is dat schommelen op een grote mat en voor de ander is dat een bal overrollen. Kleine uitdagingen aangaan op je eigen niveau met plezier, daar gaan we voor!"

We zien veel blije gezichten tijdens de training, ieder kind is actief op hun eigen tempo en eigen manier. Ook ouders zitten niet stil en mogen samen met hun kind meedoen. 

"Ik geniet er zelf ook van! Heerlijk om in zo'n rustig en overzichtelijke setting samen mee te kunnen doen. Je ziet ook dat de kinderen onderling elkaar steeds beter leren kennen. Waar contact maken op school soms lastig is lukt dat hier steeds beter. Ik zie mijn kind groeien, dit is het juiste zetje in de rug die hij nodig had!”, aldus een trotse ouder.

 

Wist je trouwens dat je via het jeugdsportfonds of met de Gelrepas in de meeste gevallen gratis kunt deelnemen aan Gym-Uniek? Geïnteresseerd? Kom dan eens kijken of kom langs voor een proefles. De eerste twee lessen zijn gratis. De les wordt gegeven op zaterdag in de grote zaal van De Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort. De lestijd is van 12.15 – 13.15 uur.

Zien we jullie binnenkort ook hier?

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: