Direct door naar content
Kijktip: documentaire over dromen die uitkomen tijdens Special Olympics in Berlijn  afbeelding nieuwsbericht

Kijktip: documentaire over dromen die uitkomen tijdens Special Olympics in Berlijn

31 augustus 2023

Afgelopen zomer vonden in Berlijn de Special Olympics World Games plaats. Het Nederlandse team presteerde fantastisch en nam uiteindelijk 59 medailles mee naar huis. De NTR volgde een aantal van deze sporters in de voorbereiding op het evenement en tijdens hun sportprestaties in Duitsland voor de documentaire ‘De weg naar de Special Olympics’.

De Special Olympics World Games zijn hét wereldwijde sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking. 7.000 atleten uit 190 landen namen tijdens de afgelopen editie in Berlijn deel aan het evenement. De sporters werden daarbij ondersteund door 3.000 coaches en 20.000 vrijwilligers. Het decor van de Special Olympics is een plek waar mensen met en zonder handicap van over heel de wereld elkaar ontmoeten en vooroordelen overwinnen door middel van de kracht van sport.

In de documentaire worden judoka Joarmin, wielrenster Jolein, ruiter Nick en het Nederlandse hockeyteam gevolgd. Sporten op het grootste inclusie-evenement ter wereld is een ervaring die hun leven voor altijd zal veranderen. Hoe bereiden ze zich daarop voor? En lukt het ze de felbegeerde gouden medailles binnen te slepen? De documentaire geeft een mooi beeld van de uitdagingen die deze sporters tegenkomen, terwijl ze hun droom proberen te verwezenlijken.

De documentaire ‘De weg naar de Special Olympics’ werd afgelopen weekend uitgezonden op NPO 1. Wie de uitzending heeft gemist kan de documentaire terugkijken op NPO Start. Een echte aanrader voor de sportliefhebber!  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: