Direct door naar content
Samen schaatsen, ook voor kinderen met een beperking: frameschaatsen bij NSV afbeelding nieuwsbericht

Samen schaatsen, ook voor kinderen met een beperking: frameschaatsen bij NSV

05 september 2023

Heb je zin om te schaatsen en ben je tussen de 5 en 17 jaar oud? Dan kun jij vanaf dinsdag 19 september schaatsen bij de Nijmeegse Schaatsvereniging NSV op de ijsbaan Triavium in Nijmegen.  Je krijgt les van trainers van NSV. Kun je niet zelfstandig staan of je bewegen, dan kan je gebruik maken van schaatsframes (zie de afbeelding hierboven). Heb je nog nooit geschaatst of ben je nog nooit het ijs op geweest? Dit is een geweldige kans om te ervaren hoe leuk het is op het ijs.

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een speciaal schaatsframe. Dit schaatsframe lijkt op een runningframe, wat gebruikt wordt bij Frame Running, maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje kunnen de kinderen gemakkelijk zitten. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans schaatsen en het échte schaatsgevoel ervaren zonder te vallen of erg vermoeid te raken. NSV heeft van de NSGK 3 schaatsframes gekregen waardoor het frameschaatsen van start kan gaan!

Frameschaatsen op dinsdagavond

NSV start vanaf 19 september met frameschaatsen voor kinderen en jeugd op de dinsdagavond van 18:15-19:15 uur. Je schaatst samen met andere kinderen en volwassenen samen op de ringbaan van Triavium. De lessen zullen gegeven worden in een serie van 5 weken. Tijdens het seizoen (september tot eind maart) zal de lessenserie meerdere malen starten zodat zoveel mogelijk kinderen frameschaatsen kunnen proberen. 

Tijdens deze 5 weken mag je ook op het verenigingsuur voor NSV-leden komen schaatsen. Dit is zondagochtend van 8:45-10:00 uur.

Schaats jij al?

Elk seizoen start NSV met een unieke introductie cursus van 5 weken waarin kinderen van groep 4, 5 en 6 de kans krijgen om kennis te maken met schaatsen. We noemen dit in de volksmond SJA. Tijdens dit uur doen er zo’n 120 kinderen van de basisschool mee aan SJA waarin kinderen in 10 groepjes oefenen op de ringbaan. Dit jaar willen we voor de eerste keer een groep kinderen met en zonder schaatsframes laten starten op de Funbaan.

De zaterdagdagen zijn: 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober van 9:00-10:00 uur. De kosten voor SJA zijn €25,-

Wil je je inschrijven voor de schaatslessen, SJA of wil je meer informatie?  Neem dan contact op met Christina Sebel, coördinator Jeugd van NSV via jeugd@nijmeegseschaatsvereniging.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: