Direct door naar content
Bezoek de Gezondheidsmarkt In Hilvarenbeek en krijg een advies op maat (45+) afbeelding nieuwsbericht

Bezoek de Gezondheidsmarkt In Hilvarenbeek en krijg een advies op maat (45+)

06 september 2023

Mis het niet! Kom naar de Gezondheidsmarkt in de gemeente Hilvarenbeek op woensdag 27 september. Een gratis toegankelijke markt waar je een goede indruk krijgt van je gezondheid in brede zin van het woord.

Gezondheid gaat immers verder dan alleen goed en regelmatig bewegen. Het gaat ook over goede voeding, lekker in je vel zitten, mentaal welzijn, en over nog zoveel meer. We noemen dit Positieve Gezondheid. Dit gedachtegoed wordt momenteel ingevoerd in de gemeente Hilvarenbeek. In plaats van je te richten op klachten, geeft Positieve Gezondheid aandacht aan de eigen veerkracht van mensen en stelt je de vraag waar je naartoe wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Op de Gezondheidsmarkt ontdek je diverse activiteiten, workshops, presentaties en stands die je inspireren om je gezondheid te verbeteren, op jouw eigen manier. Onder begeleiding van geschoolde sportcoaches en fysiotherapeuten kun je verschillende gezondheidstesten doen, waarbij je per onderdeel een persoonlijk advies meekrijgt.

Net zoals op een gewone markt willen we graag dat je je op de Gezondheidsmarkt thuis voelt. Kom langs en maak een praatje. Stel je vragen, deel ervaringen en vind nieuwe manieren om de gezondheid in je dagelijkse leven te verbeteren.

Inschrijven is niet nodig, je kunt komen wanneer het je uitkomt. Bovendien is het een markt, kijk en kom halen wat je zelf interessant vindt. Het is geheel vrijblijvend. Niets hoeft, alles mag!

 

Wanneer en hoe laat?

Woensdag 27 september 2023

S’ middags van 14.00 tot 17.30 uur

S’ avonds van 18.30 tot 21.30 uur

 

Voor wie?

De Gezondheidsmarkt is er voor alle inwoners van de gemeente Hilvarenbeek van 45 jaar en ouder, of je nu uit Diessen, Esbeek, Hilvarenbeek, Haghorst, Baarschot of Biest-Houtakker komt. De markt biedt voor elk wat wils, of je nu een actieve levensstijl of minder actieve levensstijl hebt. De markt is een toegankelijk en veelzijdig evenement waar je inspiratie kunt vinden over tal van onderwerpen.

 

Waar?

Het ontmoetingscentrum  is Café Ome Toon in Biest-Houtakker, op de Biestsestraat 38C.

De toegang is gratis, dus nodig je goede buur, vrienden en familie uit en kom gezellig samen.


Wat is er te doen?

Meer inzicht in je eigen gezondheid: of dit nu fysiek of mentaal is, het gaat om het brede plaatje.

Fysiek: In een ontspannen, gezellige sfeer kun je deelnemen aan verschillende metingen, waaronder reactiesnelheid, lenigheid, balans en conditie. Deskundige fysiotherapeuten en sportcoaches staan klaar om je hierbij te begeleiden en je van advies te voorzien. Ook is er een huisarts aanwezig, in de persoon van dhr. Stan Meijer, voor aanvullende metingen, eventuele vragen of een kort gesprek.

Positieve Gezondheid: in gezelschap van oud huisarts mw. Rens Henquet en mw. Els Nooyens ga je ‘het spinnenweb’ invullen en maak je een reflectie over je gezondheid. Je gaat na wat voor jou belangrijk is, wat je drijfveren zijn èn je dromen. En wat je zou willen veranderen of meer aandacht willen geven. Je kunt in gesprek gaan en samen kijken naar wat een eerste stap zou zijn.

Informatiemarkt

Op de Gezondheidsmarkt is er ook een informatiemarkt met diverse stands, waar je waardevolle informatie kunt vinden. Er zijn stands met het beweegaanbod speciaal voor 45-plussers, evenals mogelijkheden voor bewegen met een beperking. Daarnaast is er een stand gewijd aan gezonde voeding. Voor vragen over je mentale gezondheid is er een POH (Professionele Ondersteuner Huisartsenzorg) van de GGZ aanwezig. Bovendien zal ook het Seniorennetwerk aanwezig zijn. Je bent van harte welkom om rond te snuffelen en al je vragen te stellen aan de professionals die er zijn.

Workshops en presentaties

Daarnaast biedt de Gezondheidsmarkt een gevarieerd programma met verschillende workshops en presentaties om een verdere verdieping te krijgen op het betreffende onderwerp. Een overzicht van de onderwerpen en de precieze tijden: 

Middag:

14.30 - 15.00     Positieve Gezondheid

15.15 - 15.45     De voordelen van gezonde voeding vanaf je 45e

16.00 - 16.30     Valpreventie

16.45 - 17.15     Goede gezondheid: Wat kun je zelf doen en het belang van blijven bewegen.

 

Avond:

18.30 - 19.00     Goede gezondheid: Wat kun je zelf doen en het belang van blijven bewegen.

19.15 - 19.45     De voordelen van gezonde voeding vanaf je 45e

20.00 – 20.30    Valpreventie

20.45 – 21.15    Positieve Gezondheid

 

Nieuwsgierig geworden?

Noteer dan direct woensdag 27 september in je agenda. Kom langs, doe mee en neem de regie over je eigen gezondheid. Heb je vooraf al een vraag? Aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar info@actiefhilvarenbeek.nl of bel naar dhr. Cees van Hoof van het Seniorennetwerk op telefoonnummer 06 – 53 64 62 75.

Samen met jou willen we de Gezondheidsmarkt in de gemeente Hilvarenbeek graag tot een inspirerend en gezellig evenement maken, waarbij een gezonder en gelukkiger leven voor iedereen centraal staat. We kijken er naar uit om je te verwelkomen op de 27e! Graag tot dan!

 

De Gezondheidsmarkt wordt georganiseerd door een samenwerking van verschillende organisaties, waaronder Actief Hilvarenbeek, Seniorennetwerk, SSB, Platform 60+, Uniek Sporten, Beweegburo, Fysio Stofberg, Van Gestel fysiotherapie, Topfysiotherapie  en de gemeente Hilvarenbeek.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: