Direct door naar content
Training Iedereen doet MEE afbeelding nieuwsbericht

Training Iedereen doet MEE

06 september 2023

Bij sportverenigingen en scoutingclubs doen steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee, die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt dan een andere houding en deskundigheid. Door een beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassen namelijk ander gedrag vertonen dan je verwacht.

Training Iedereen doet MEE

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ krijg je informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan. In de training gaan we met praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Na het volgen van deze training:

· Herkennen deelnemers welk gedrag mogelijk te maken heeft met een beperking.

· Weten deelnemers hoe je negatieve aandacht kunt ombuigen naar positieve.

· Hebben deelnemers meer kennis over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking.

· Kunnen deelnemers tijdens de training of activiteit aan de slag met praktische tips over

het omgaan met kinderen met een beperking.

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur die in overleg met de vereniging op een eigen locatie gepland worden. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen.

Aanvraag subsidie vanuit Sportakkoord

Voor de bekostiging van de training kun je als vereniging tot 2026 nog gebruikmaken van een subsidie vanuit het lokaal Sportakkoord. De training is hierdoor kosteloos. Je kunt de subsidie aanvragen via de clubondersteuner van jouw gemeente of de accountmanager van jouw sportbond, die de aanvraag via de NOC*NSF Portal indient. Na goedkeuring neemt een MEE-medewerker contact met je op voor de verdere invulling en planning. Met vragen over clubondersteuning kun je mailen met het NOC*NSF via sportakkoord@nocnsf.nl. Voor overige vragen kunt u bij ons terecht via accountmanagement@meesamen.nl.

Met vriendelijke groet, 

Sjoukje de Haan en Miranda Mulder

Accountmanagement MEE Samen
T 088 – 633 0 633 
www.meesamen.nl  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: