Direct door naar content
Showdown in Almelo! - Doe je mee? afbeelding nieuwsbericht

Showdown in Almelo! - Doe je mee?

12 september 2023

Wat is Showdown?
Vertrouw jij op je gehoor en houd je van snelheid en een uitdaging? Dan is showdown misschien wel jouw sport. Showdown is een internationale sport die op alle niveaus wordt beoefend.
Het is een snelle sport die oorspronkelijk ontwikkeld is voor mensen met een visuele beperking. Het kan echter door iedereen gespeeld worden omdat de spelers een afgeplakte skibril dragen. Showdown wordt vaak vergeleken met een mix van tafeltennis en airhockey.

Speelwijze
Showdown heeft eigen spelregels. Bij showdown maak je gebruik van een speciaal ontworpen tafel met opstaande randen, een afgeplakte skibril, een rechthoekig bat, een bal van hard kunststof met kogeltjes erin en handbescherming. Het doel is om te scoren in het doel van de tegenstander. 

Wedstrijden
Momenteel zijn er ca. 20 verenigingen in Nederland waar wekelijks wordt getraind. De Landelijke Competitie wordt van september t/m april gespeeld in drie verschillende klassen. Na de competitie wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden waar de beste heren en dames afzonderlijk strijden om de titel.

Internationaal
Showdown wordt op dit moment met name in Europa gespeeld. Voor de breedtesport zijn er diverse toernooien in o.a. Zweden, Tsjechië en Finland. Wat betreft de topsport, is er sinds 2002 een Europees Kampioenschap en sinds 2005 een Wereld Kampioenschap. Nederland is één van de toonaangevende landen en heeft Europees- en Wereldkampioenen binnen de gelederen. 
Voor deelname aan een EK of WK is classificatie nodig.

Waarom Showdown in Almelo?
Wij (Bianca Stokkingreef en Tom van der Spek) zijn zeer bedreven in de sport Showdown. Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn er maar weinig verenigingen in Nederland waar wij zouden kunnen trainen. Deze vereniging zijn veelal niet in de buurt van Almelo.

Wij beschikken over een eigen speeltafel en toebehoren.

We zijn dan ook zeer verheugd te kunnen melden er een ruimte is gevonden bij Tafeltennisvereniging Blauw Wit in Almelo.

Hierdoor kunnen we showdown op de kaart zetten en gezien worden als een serieuze tegenstander tijdens de competitie en toernooien, waar rekening mee gehouden mag worden. Vind je showdown een leuke sport, ben je op zoek naar iets sportiefs en heb je zin om mensen te ontmoeten. Het is nu mogelijk om te showdownen. De eerste paar trainingen zijn gratis, daarna is de contributie €13,50 per maand. De trainingen vinden iedere dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 plaats aan de Reeststraat 15 7607 LV Almelo.  

Aanmelden kan bij Tom van de Spek.
Mobiel: 06-15559811
Email:
vanderspektom@gmail.com

We hopen jullie snel te zien!!!
Bianca Stokkingreef en Tom van der Spek

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: