Direct door naar content
Wheelchair skills inspiratiedag Hilversum – voor ouder en kind afbeelding nieuwsbericht

Wheelchair skills inspiratiedag Hilversum – voor ouder en kind

13 september 2023

Je kunt meer dan je denkt! Op zaterdag 16 september organiseert Stichting Wheelchair Skills Team (WST) een actieve en inspirerende dag waarbij kinderen, ouders, onderzoekers, zorgprofessionals en bedrijven uit de rolstoelbranche met elkaar in gesprek gaan om kennis en vaardigheden te delen. 

Goed rolstoel kunnen rijden is van essentieel belang als je in het dagelijks leven afhankelijk bent van een rolstoel. Daarom kunnen rollende kinderen uit het hele land zich aankomende zaterdag op de De Trappenberg in Hilversum laten inspireren door het WST. En natuurlijk blijft het niet alleen bij inspiratie: er wordt vooral ook veel geoefend! In de skills area krijgen de kinderen tips en tricks van de ervaringsdeskundigen van het WST over het rijden van alledaagse obstakels zoals drempels, stoepjes en hellingen. Aan het einde van de middag kunnen de kinderen hun skills laten zien bij de mini skills contest waar ze een uitdagend parcours zo snel mogelijk afleggen.

Terwijl de kinderen druk bezig zijn met hun rolstoelvaardigheid zijn er verschillende gespreksrondes voor ouders waarin thema’s als het bevorderen van de zelfstandigheid van een rollend kind en het vinden van een geschikte rolstoel aan bod komen. Ook zijn relevante bedrijven uit de branche en wetenschappelijk onderzoekers aanwezig om hun kennis en informatie te delen met de doelgroep. 

De inspiratiedag zal worden begeleid door de gespecialiseerde ervaringsdeskundigen van het WST, waaronder (oud-)paralympiërs Kees-Jan van der Klooster, Mustafa Jebari en Floris Meijer. Ook zijn er zorgprofessionals zoals kinderfysiotherapeuten en ergotherapeuten aanwezig. Zij volgen in de ochtend, voorafgaand aan de start van de inspiratiemiddag, een programma over het onderwijzen van rolstoelvaardigheid in het mytylonderwijs en in de revalidatie. 

Over het WST 

Het WST zet zich in om rollers zowel fysiek als mentaal vaardigheden aan te leren die ze kunnen inzetten in het dagelijks leven. Tijdens de trainingen en activiteiten die het WST aanbiedt, zowel aan kinderen en volwassenen, komt dit uitgebreid aan bod. Daarnaast streeft het WST ernaar om lopers bewust te maken van de beperkingen, maar vooral ook van de mogelijkheden van de roller. Het WST geeft daarom regelmatig workshops in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Het WST heeft veel expertise in huis: de rollende ervaringsdeskundigen zijn (ex)-paralympische atleten, en de lopers hebben ervaring in het bewegingsonderwijs of hebben een klinische achtergrond. 

Fotocredit: Sophia Eerden // Stichting Wheelchair Skills Team

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: