Direct door naar content
Doe mee met het NN Running Blind Weekend! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met het NN Running Blind Weekend!

25 september 2023

Hardlopers met een visuele beperking opgelet! Op zaterdag 18 en zondag 19 november organiseert Nationale Nederlanden (NN) samen met Uniek Sporten het Running Blind Weekend tijdens de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Iedereen met een visuele beperking wordt tijdens dit evenement volledig ontzorgd om zo een uniek hardloopbeleving mee te maken. Dit is een mooie kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het hardlopen met een buddy tijdens een professioneel georganiseerd evenement.

Stichting Running Blind heeft door heel Nederland al heel wat mensen met een visuele beperking op weg geholpen met hardlopen. Wekelijks verzorgen trainers leuke hardlooptrainingen voor lopers en hun buddy’s. In Nederland zijn ongeveer 250.000 mensen (ernstig) slechtziend en zo'n 150.000 mensen blind.  NN en Uniek Sporten werken samen om via de Stichting Running Blind meer mensen met een visuele beperking te laten genieten van het hardlopen.

Voor iedereen

Dat is ook precies het doel van het NN Running Blind Weekend op 18 en 19 november. Het is het meest toegankelijke hardloopevenement en ook nog eens voor iedereen geschikt: jong, oud, ervaren of juist net begonnen. Je kunt kiezen uit drie afstanden: op zaterdag 18 november staan de NN Mini Running Blind (800 meter, speciaal voor kinderen) en de 7 kilometer op het programma en op zondag 19 november de 15 kilometer. De meest ervaren lopers met een visuele beperking strijden met elkaar om de titel van het officieuze Nederlands Kampioenschap Running Blind. 

Startnummer met braille

Tijdens het NN Running Blind Weekend word jij eens even in de watten gelegd en volledig ontzorgd. Dat begint al in de aanloop naar het evenement, want starten met hardlopen is voor jou net even anders. Daarom worden speciale trainingsschema’s gemaakt om je optimaal voor te bereiden. Op de dag zelf word je ontvangen in een speciale ruimte en word je naar de start geleid. Je krijgt ook een speciaal startnummer met braille! Als je zelf nog geen buddy hebt dan wordt ook voor jou voor zo’n maatje gezorgd. Voor als dat nieuw is voor jou: je loopt dan aan een koordje met je buddy en of hij zij leidt je over het parcours en wijst je op drempels, stoepjes en bochten.

Ben jij of ken jij iemand met een visuele beperking die dit evenement niet mag missen? Meld je dan snel aan voor de 800 meter, 7 km of 15 km van het NN Running Blind Weekend.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar deze website

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: