Direct door naar content
Met hoofdtrainers het veld op tijdens 'Coaches on tour' - S.V. De Meteoor afbeelding nieuwsbericht

Met hoofdtrainers het veld op tijdens 'Coaches on tour' - S.V. De Meteoor

21 september 2023

Het voetbalteam van S.V. De Meteoor beleefde midden september een onvergetelijke dag! Benieuwd waarom? Lees hieronder over hun ervaring:

"Wat een feest was dat! Onze jongens – het Pantar voetbalteam Meteoor– speelden gisteren in Ajax-tenue op het Coaches on Tour-toernooi bij S.V. De Meteoor in Amsterdam.

Hoofdtrainers
Onder begeleiding van Ajax-jeugdcoach Heini Otto en zijn Pantar-assistenten Marina en Nancy lieten ze de gelegenheidsteams van onder meer AZ en FC Utrecht alle hoeken van het veld zien. Ron Jans, trainer van FC Utrecht: “Gefeliciteerd. Wat een mooi team. En wat een mooie prestatie.” AZ-trainer Pascal Jansen: “Dit is toch prachtig. We hebben verloren maar ik sta hier te genieten. En mijn jongens ook.”

Aanmoediging
Marina en Nancy zijn het gewend om te coachen. Ze begeleiden de werknemers van Pantar in het ontwikkelen van werknemersvaardigheden. En ook vanavond staan ze de jongens aan te moedigen. “Kijk eens hoe goed het gaat. Wat een teamwerk en samenspel. We zijn supertrots op ze!”

Iedereen doet hier mee
KNVB-scheidsrechter Sander van der Eijk, die de nodige ervaring in de eredivisie en Europe League meeneemt, is onder de indruk. “Ik zie alleen maar sportieve teams. We hebben afgesproken dat we vandaag niet voor buitenspel fluiten. En zo hoort het ook. Iedereen doet hier mee.” Leeuwinnen bondscoach Andries Jonker, die vanmiddag met Pantar directeur Werk Saskia Floore de aftrap verrichte, vult aan: “Sport is er voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking. Het brengt plezier en geeft energie. Het is geweldig dat we dit kunnen bieden.”

Een win-win-win initiatief
Het toernooi is een initiatief van o.a. Coaches Betaald Voetbal, Fonds Gehandicaptensport en de KNVB. Pantar is medeorganisator. Vier junioren- en vier senioren G-teams speelden mee. Pantar wil de vitaliteit medewerkers actief ondersteunen. Want bij goed werkgeverschap hoort goede zorg voor je medewerkers. Voor Pantar is het versterken van eigenwaarde, gezondheid en teamgeest belangrijk. Hier wordt veel aandacht aan gegeven. Voetballen hoort hier ook bij!"

Zie via deze link een video van de NOS over dit toernooi.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: