Direct door naar content
Opening G-klasse DNIJ inline skaten groot succes! afbeelding nieuwsbericht

Opening G-klasse DNIJ inline skaten groot succes!

25 september 2023

Zaterdag 16 september, in de middag, was het een drukte van jewelste bij DNIJ skeeler- en schaatsvereniging.

De jaarlijkse clubkampioenschappen werden gehouden maar nog veel belangrijker werd die middag ook de nieuwe G-klasse inline skaten geopend.

De klasse is bedoeld voor iedereen met een beperking, van autisme/adhd tot mensen met een fysieke beperking die nog wel kunnen inline skaten, iedereen is hier welkom!

De dag werd geopend met een warming-up, waarna de wedstrijden in de verschilende klasses gereden werden. Zo ook in de G-klasse door meervoudig special olympics kampioene KJ Schreuder-Spierings. Zij opende de wedstrijden en streed binnen haar eigen klasse voor de prijzen.

Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat KJ de sterkste was in haar klasse en er met de hoofdprijs vandoor ging. Maar dat was niet haar doel. Het openen van de nieuwe klasse was haar doel om zo nog meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen en andere verenigingen te laten zien dat iedereen kan meedoen op zijn/haar niveau. Een mooie missie die ze nog breed gaat uitdragen in haar sport en wellicht ook wel bij andere sporten.

Om de dag goed af te sluiten was er nog een gezellige bbq met DJ. Een voorbeeld vereniging waarbij inclusie voorop staat en iedereen kan meedoen!

 

https://cdn.unieksporten.nl/unieksporten/portalfiles/img-20230914-wa0035.jpg?crop=(0,66,202,371)&cropxunits=202&cropyunits=450

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: