Direct door naar content
Gemeente Huizen sluit zich weer aan bij 'Regionaal Samenwerkingsverband' afbeelding nieuwsbericht

Gemeente Huizen sluit zich weer aan bij 'Regionaal Samenwerkingsverband'

02 oktober 2023

In een belangrijke stap voor de inclusieve sportgemeenschap van 't Gooi, heeft Gemeente Huizen aangekondigd dat ze zich vanaf 2024 weer zullen aansluiten bij het Regionaal Samenwerkingsverband Aangepast Sporten. Deze hernieuwde samenwerking zal niet alleen de mogelijkheden voor mensen met een beperking vergroten, maar ook een lichtend voorbeeld zijn van hoe gemeenten kunnen samenwerken om sport en beweging voor iedereen toegankelijk te maken. 

Na een periode van afwezigheid als gevolg van bezuinigingen, heeft Gemeente Huizen besloten om weer toe te treden tot het Regionaal Samenwerkingsverband Aangepast Sporten. Deze beslissing, die van kracht wordt vanaf 2024, is met groot enthousiasme ontvangen. Het is een bewijs dat de gemeente streeft naar inclusiviteit en gelijke kansen. 

Het Regionaal Samenwerkingsverband Aangepast Sporten, dat bestaat uit verschillende gemeenten in 't Gooi, is opgericht met als doel sport en beweging toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Vaak zijn de aantallen sporters met een beperking binnen afzonderlijke gemeenten te klein om een breed scala aan sporten aan te bieden. Door financiële middelen, kennis en menskracht te bundelen, dienen er meer mogelijkheden voor inwoners met een beperking te ontstaan.  

Naast de regionale samenwerking, blijft lokale inzet en maatwerk van groot belang. Het samenwerkingsverband zal zich blijven inzetten voor het adresseren van specifieke lokale behoeften en het betrekken van de gemeenschap bij de besluitvorming. 

Met de herintreding van Gemeente Huizen in het Regionaal Samenwerkingsverband Aangepast Sporten, wordt een nieuw hoofdstuk geopend voor inclusief sporten in 't Gooi. Deze samenwerking zal dienen als inspiratie voor andere gemeenten en als een bewijs van de positieve impact die bereikt kan worden wanneer gemeenschappen hun krachten bundelen om sport en beweging voor iedereen toegankelijk te maken. Samen bouwen we aan een toekomst waarin niemand wordt buitengesloten van de voordelen van sport en beweging. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: