Direct door naar content
Het Special Sports Event Lingewaard een dag vol sport en plezier!  afbeelding nieuwsbericht

Het Special Sports Event Lingewaard een dag vol sport en plezier!

03 oktober 2023

Op zondag 24 september vond het Special Sports Event plaats op Sportpark Ressen in de gemeente Lingewaard. Een sport- en beweegdag voor mensen met een beperking. Tijdens deze dag konden deelnemers van alle leeftijden kennismaken met voetbal, hockey, basketbal, zitvolleybal, tafeltennis, judo en badminton. Naast de verschillende sporten waren er nog meerdere leuke activiteiten zoals circus, kon iedereen zich laten schminken en werd de muziek verzorgd door de band Jukebox vanuit Driestroom.

De dag werd geopend door Aart Slob, de wethouder sport uit Lingewaard en Wijnte Hol, de wethouder sport uit Overbetuwe samen met de kinderburgemeesters Sébas Mom en Kate Janssen. Sebas vond het belangrijk om aanwezig te zijn: "Ook mensen met een beperking moeten kunnen sporten." Als ambassadeur vertelde professioneel para wielrenner Matthijs Drenth over hoe belangrijk sport voor hem is. Daarna volgde de gezamenlijke warming up gegeven voor Sport BSO Bemmel waarna iedereen vol energie richting de sporten ging.

Lekker buiten zijn

Deelnemers konden vrijblijvend en op eigen tempo de sporten uitproberen onder begeleiding van ervaren trainers en meesporten met leden van de g-teams van de deelnemende verenigingen. Deelneemster Frederique van Raaij heeft vanwege zuurstof tekort bij de geboorte een verstandelijke beperking: "Het is leuk om met anderen te sporten en lekker buiten te zijn." Monique Bons is vanuit Aetos zitvolleybal aanwezig: “Het is belangrijk dat er op deze manier extra aandacht is voor aangepast sporten, een goed georganiseerd evenement!”

Volgend jaar in Overbetuwe

Het Special Sports Event werd door Batouwe Basketball, MHC Bemmel, Sportclub Bemmel, Sportservice Lingewaard en Uniek Sporten georganiseerd. De vrijwilligers en leden van de Old Stars hebben geholpen om van de dag een succes te maken! Volgend jaar zal het evenement weer in de gemeente Overbetuwe plaatsvinden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: