Direct door naar content
Sport van de week: frame schaatsen afbeelding nieuwsbericht

Sport van de week: frame schaatsen

05 oktober 2023

Met jouw (chronische) beperking kan veel meer dan je denkt! Zeker op het gebied van sport en bewegen. Als je in de Sportzoeker kijkt dan zie je daar allerlei sporten en van sommige heb je misschien zelfs nog nooit gehoord. Wat dacht je bijvoorbeeld van de sport van deze week: frame schaatsen. Deze nieuwe sport wordt deze winter op 16 ijsbanen in Nederland aangeboden!

Door het vele water in ons land is Nederland een echt schaatsland. Als het vriest en het ijs dik genoeg is dan wil iedereen schaatsen. Weilanden worden zelfs onder water gezet om daar ijsbanen op te maken in de winter. Hoe Hollands dit ook is, voor veel kinderen met een beperking is schaatsen niet weggelegd. Zij moeten vaak toekijken hoe broertjes en zusjes plezier hebben op het ijs. Dankzij een speciaal ontwikkeld hulpmiddel is het nu mogelijk dat kinderen met en zonder beperking voortaan samen kunnen schaatsen.

Schaatsen met een frame

Het schaatsframe kun je vergelijken met de hulpmiddelen voor Frame Running en Frame Voetbal. Het is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Dit sporthulpmiddel is vorig seizoen geïntroduceerd door Stichting het Gehandicapte Kind: tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer konden kinderen in heel Nederland een gratis clinic volgen.

16 ijsbanen

Die eerste kennismaking met frame schaatsen krijgt nu een vervolg, want 16 ijsbanen hebben deze nieuwe schaatsvorm nu opgenomen in het aanbod! Dat is goed nieuws. Komend seizoen kunnen kinderen met een beperking zo meedoen aan de reguliere schaatslessen (en op één ijsbaan ook aan de kunstschaatsles). Ook kunnen kinderen een frame huren om vrij te schaatsen.

Ga voor een overzicht van de deelnemende ijsbanen naar frameschaatsen.nl.

Foto: Stichting Het Gehandicapte Kind

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: