Direct door naar content
Gratis training prikkelarm sporten en bewegen  afbeelding nieuwsbericht

Gratis training prikkelarm sporten en bewegen

09 oktober 2023

Prikkelarm sporten en bewegen… Wat is het? Voor wie doen we het? Hoe doen we het? Allemaal terechte vragen!

In deze basisscholing, die speciaal is ontwikkeld voor buurtsportcoaches en sportaanbieders, nemen we je mee in de wereld van prikkelarm sporten en bewegen. In de huidige maatschappij zijn er namelijk steeds meer prikkels. Ons brein krijgt per dag gemiddeld 120.000 prikkels te verwerken. We verwerken dus tegenwoordig evenveel prikkels per dag als dat mensen rond het jaar 1800 per jaar verwerkten. Het aantal mensen dat daar (door een stoornis) niet goed tegen kan stijgt ook jaarlijks. Zo komen er jaarlijks ongeveer 130.000 tot 160.000 mensen met hersenletsel bij, waarvan 50% niet goed tegen prikkels kan. Spoiler: mensen met hersenletsel is dus één van de groepen voor wie prikkelarm sproten en bewegen een uitkomst kan bieden. Wanneer je moeite hebt met het verwerken van de hoeveelheid prikkels dan noemen we overprikkeling en dat kan helaas hele vervelende gevolgen hebben.

Gelukkig zijn er ook activiteiten die fantastisch kunnen helpen wanneer je (sneller) overprikkeld bent, waaronder sporten en bewegen. Maar dan moet het wel op een prettige manier kunnen! Op een plek waar geen onnodige prikkels zijn, waar er kennis en begrip is en bijvoorbeeld een plek om je even terug te trekken.

Tijdens deze training…

  1. We informeren je: Wat is prikkelverwerking? Hoe gaat dat? Wat zijn de gevolgen van overprikkeling?
  2. We inspireren je: Met voorbeelden of ervaringen.
  3. We implementeren je: Wat kun jij doen om ook voor deze mensen een prettige plek te creëren?

Over de basisscholing

De basisscholing Prikkelarm sporten en bewegen is ontwikkeld door Stichting Sportservice Noord-Brabant. Deze scholing wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Hersenstichting en Uniek Sporten Brabant. Om deze reden kunnen we de 4 scholingen die in 2023 plaatsvinden gratis aanbieden!

Je kunt je aanmelden voor de scholing op één van de volgende vier plekken in Brabant, ongeacht je werk- of woonplek:

  • Eindhoven
  • Tilburg
  • Breda
  • Den Bosch

Meld je snel aan via www.ssnb.nl/academy

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: