Direct door naar content
Wandelchallenge Doesburg blijkt een blijvend, succesvolle interventie afbeelding nieuwsbericht

Wandelchallenge Doesburg blijkt een blijvend, succesvolle interventie

10 oktober 2023

De Nationale Diabetes Challenge werd ook dit jaar weer in veel gemeenten in Nederland georganiseerd. In Doesburg noemen we deze Challenge sinds een aantal jaar de Wandel Challenge. Bewegen is namelijk voor iedereen gezond; diabetes, COPD, overgewicht of eenzaamheid, iedereen is van harte welkom om mee te wandelen. Ongeveer 20 deelnemers zijn op woensdag 19 april gestart met wandelen. Wekelijks hebben zij samen met een wandelcoach Krijn van PlusFit gewandeld om zo hun conditie en gezondheid op te bouwen.

Tijdens de wandeling kregen de deelnemers bezoek van verschillende samenwerkingspartners, zoals Doesburg Vitaal. Doesburg Vitaal zet zich in om de vitaliteit van de inwoners te verbeteren. Dit doen zij middels een app waarmee men punten kan verdienen door te wandelen en te fietsen.

Open voor alle vragen

De afgelopen maanden, aan het einde van de Wandelchallenge, kregen de deelnemers bezoek van o.a. Erika, beleidsadviseur van de gemeente Doesburg. Zij genoot van de leuke wandeling en de verscheidenheid aan mensen. De verschillende achterliggende redenen voor het meedoen aan de Wandelchallenge werden besproken, maar ook de mogelijkheden die de gemeente kan bieden. Belangrijk advies was hierbij: “De gemeente staat open voor alle vragen”. Ook Susanne van Coöperatie IJsselstromen wandelde één van de avonden mee. Ook zij werd erg positief opgenomen door de groep en genoot van de vele mooie verhalen die ze heeft gehoord. “Op kantoor hoor je deze verhalen niet, dit soort initiatieven zijn juist mooie manieren om input te krijgen van inwoners uit Doesburg”, aldus Susanne.

Doorwandelen

Beide zijn ook erg te spreken over wandelcoach Krijn van PlusFit. Zo noemt Susanne hem een jonge, bevlogen professional, die zich mooi mengt met de groep. Erika beaamt dit: “Het is een mooie combinatie om te zien; de jonge enthousiaste Krijn met de groep wandelaars die hem volgen." Ook organisator PlusFit kijkt tevreden terug op de Wandelchallenge van 2023: “Het waren 20 mooie weken waarin veel deelnemers vooruit zijn gegaan met hun conditie. Het was ook weer een feestje om de Challenge af te sluiten tijdens de landelijke dag op 16 september, op de Ireen Wust Schaatsbaan in Tilburg. Het allermooiste is natuurlijk dat de huidige wandelaars ondertussen doorwandelen met een “door-wandel-groep”.”

In het voorjaar wordt er weer gestart met een nieuwe groep. Houd de Wandelchallenge van Doesburg in de gaten via de website van Actief in Doesburg. Op deze website kan je ook meer informatie vinden voor sportvragen binnen de gemeente. Kortom, blijf inwoners attenderen op de mogelijkheden om gezond te blijven middels bewegen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: