Direct door naar content
Zwemmen in warm water betekent alles voor sporters van de ISVA afbeelding nieuwsbericht

Zwemmen in warm water betekent alles voor sporters van de ISVA

10 oktober 2023

De temperatuur van het zwemwater, het is zó belangrijk! Verwarmd zwemwater is namelijk essentieel voor een grote groep mensen. Het Biljoenbad in Velp heeft dan ook een speciaal doelgroepenbad waar het water op 32 graden wordt gehouden. Dit is een verademing voor de zwemmers op de dinsdag en donderdagavond, tijdens het zwemuur van de ISVA.

ISVA is de afkorting voor Invaliden Sportvereniging Arnhem en omstreken. De leden van de vereniging hebben allemaal een lichamelijke of verstandelijke beperking. De ernst van de beperking doet er niet toe. ISVA is er voor de mens die wil sporten maar niet terecht kan bij een “gewone” sportvereniging. Daarbij is iedereen wie die is, wordt je niet raar aangekeken bij een beperking en accepteren de leden elkaar. Nieuwe sporters worden geïnformeerd over de groep en hoe je met sommige leden moet omgaan. Daardoor ontstaan er sociale sportgroepen, die zich allemaal thuis voelen bij deze veelzijdige vereniging.

"Ik wandel en fiets dagelijks, maar het zwemmen in warm water is zo prettig omdat ik dan even geen pijn heb. Ik kan mij dan echt ontspannen."

Bewegen in warm water is een noodzaak

Ook Dominique voelt zich thuis bij de ISVA. Sinds december 2022 zwemt ze op de dinsdag en donderdagavond in het Biljoenbad, tijdens het uur van de ISVA. “Ik heb artrose, dus bewegen is voor mij een noodzaak. Ik wandel en fiets dagelijks, maar het zwemmen is zo prettig omdat ik dan even geen pijn heb”. Het warme water is daarbij heel belangrijk. “Ik zwom eerst in een ander zwembad, maar om energie te besparen werd het water daar kouder gehouden. Ik voelde dit direct in mijn lichaam. Het zwemmen werd opeens pijnlijker en het was geen ontspanning”. Ze nam contact op met de ISVA, waar ze goed werd opgevangen en begeleid in het zoeken naar de mogelijkheden.

Alle juiste voorzieningen

Dominique vervolgt: “Door het zwemmen kan ik mijn hoofd leeg maken. Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit twee keer in de week kan doen." Niet alleen het zwemmen in warm water is een reden om te zwemmen bij de ISVA. Omdat er gebruik wordt gemaakt van het doelgroepenbad kunnen de leden makkelijk in het water komen. Tevens wordt de bodem op de juiste hoogte gezet zodat iedereen kan meedoen. Ook zorgt de ISVA ervoor dat er altijd 2 á 3 vrijwilligers aanwezig zijn die toezicht houden. “Maar uiteindelijk is wel iedereen verantwoordelijk voor zichzelf”, aldus Dominique. Een ander belangrijk punt is de prijs, de ISVA probeert de contributie laag te houden zodat het voor iedereen betaalbaar is. “Warm water, makkelijk in het bad komen, voldoende toezicht die zich inzetten voor jou, niemand die elkaar raar aankijkt door een beperking, en een betaalbare contributie. Ik zit hier helemaal op mijn plek!” sluit Dominique het gesprek af.

Ook geïnteresseerd?

Ben je ook geïnteresseerd in zwemmen bij de ISVA? Ze zwemmen iedere dinsdag en donderdagavond in het Biljoenbad van Velp. Op de maandag hebben ze ook zwemgroepen in De Grote Koppel in Arnhem. Op de woensdag kan je met de ISVA zwemmen bij Klimmendaal. Je kan ook bij de ISVA terecht voor o.a. duiken, boccia en tafeltennis. Kijk voor meer informatie op www.unieksporten.nl of neem direct contact op met 06-51030376 of mail naar: isva.secretaris@gmail.com. Je kunt ook een kijkje nemen op www.isva.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: