Direct door naar content
Dansers Super COOL! bereiden zich voor op Special Olympics! afbeelding nieuwsbericht

Dansers Super COOL! bereiden zich voor op Special Olympics!

11 oktober 2023

"Het maakt je vrij, rustig en ontspannen", zegt Christa Flipphi uit Almere over haar hobby dansen. Ze is zich aan het voorbereidingen op de Special Olympics in haar eigen stad. Naast handbal, hockey en de balsport bocce staat dit jaar ook dansen op het wedstrijdprogramma van het sportevenement voor mensen met een beperking.

Flipphi vindt het leuk dat dansen steeds serieuzer wordt genomen in de sportwereld. Ze geniet er bijvoorbeeld enorm van dat de dansstijl breakdance nu een Olympische sport is geworden. Tijdens de Special Olympics moet de groep van 'Super COOL!' de dans twee keer laten zien voor een vakjury. Super COOL! is een organisatie voor mensen met een beperking en met haar team traint de Almeerse in een sportschool in Almere Poort.

Volgens Flipphi gaat het niet om het winnen, maar om de Olympische gedachte: 'meedoen is belangrijker dan winnen'. De Special Olympics Regionale Spelen worden in Almere gehouden op zaterdag 21 oktober.

 

Omroep Flevoland maakt hiervan een reportage en die is hier te vinden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: