Direct door naar content
Brabantse doelmannen plaatsen zich voor EK Amputatievoetbal: "Zo trots op dit team!"  afbeelding nieuwsbericht

Brabantse doelmannen plaatsen zich voor EK Amputatievoetbal: "Zo trots op dit team!"

01 november 2023

De Brabantse doelmannen Eddy Neggers uit Veldhoven en Devon Geurden uit Den Bosch gaan aankomende zomer namens Nederland naar het EK Amputatievoetbal in Frankrijk. Het duo won afgelopen weekend de Nations League in Schotland en mag zich nu opmaken voor het eerste grote eindtoernooi met Oranje. "Wij hebben hier ontzettend hard voor gewerkt, dus wij zijn ontzettend trots", aldus het duo. 

Afgelopen weekend vertrok Nederland naar Schotland om het op te nemen tegen Azerbaijan, Albanië, Kosovo en gastland Schotland. De vijf landen namen het tegen elkaar op in Division D van de Nations League en streden om drie EK-tickets. De winnaar van het toernooi zou zich daarnaast verzekeren van promotie naar een hogere poule: Division C. 

Ijzersterk Oranje
Nederland was ijzersterk tijdens het weekend en liet zien dat het sportief al veel verder is dan de andere landen. "Als keepers hebben we niet veel te doen gehad dit weekend", vertelt Devon. "We hebben eigenlijk iedere wedstrijd gedomineerd en kregen weinig tot geen kansen tegen." Nederland won iedere wedstrijd en kreeg geen doelpunt tegen. Eddy: "Dat is een groot compliment voor het team. Daar hebben we hard voor gewerkt, dus daar ben ik wel trots op." 

De beker ging mee het vliegtuig in en nu kan Nederland naar het EK toewerken. Het toernooi vindt volgend jaar plaats in Frankrijk. "Daar verwacht ik wel meer tegenstand", zegt Eddy. "Maar dat is weer een mooi moment om ons te meten met de andere landen in Europa. Dus daar kijk ik naar uit." Devon sluit zich daarbij aan. "Dit is het podium waar we altijd hebben staan, dus het is aan ons om te laten zien waar we staan op dat niveau." 

'Iedereen is welkom. Het voelt als een familie'
Het team is altijd opzoek naar versterkingen. "Iedereen is welkom bij ons", aldus Devon. "Ik kan mij voorstellen dat de stap om te komen misschien groot voelt. Ik mis mijn arm zelf ook pas drie jaar, maar sinds dag één voelt dit team als een familie." Eddy hoopt ook dat meer mensen de sport gaan beoefenen. "Het is een heel toegankelijke sport, waar het ook echt om het voetballen draait. Dus kom het gewoon een keer proberen!"

Amputatievoetbal 
Amputatievoetbal is een sterk opkomende sport in Europa en spel wordt gespeeld in een 7 tegen 7-vorm. Keepers missen (een deel van) hun arm en veldspelers (een deel van) hun been. De veldspelers bewegen zich voort op krukken. Bekijk hier een video van de KNVB over de sport.

Wil je een keer meedoen en de sport uitproberen? Neem dan een kijkje op de site van Stichting Amputatievoetbal Nederland of volg @amputatievoetbalNL op Instagram. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: