Direct door naar content
Boccia, rugby, circus en capoeira tijdens sportdag speciaal onderwijs afbeelding nieuwsbericht

Boccia, rugby, circus en capoeira tijdens sportdag speciaal onderwijs

01 november 2023

Op dinsdag 31 oktober organiseerden Uniek Sporten regio Arnhem en Special Heroes een sportdag voor de cluster 3 scholen uit de regio. Er deden acht klassen mee, die afkomstig waren van acht verschillende scholen in zowel het Speciaal Onderwijs als Voortgezet Speciaal Onderwijs. In de gymzaal van Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem konden de leerlingen kennismaken met verschillende sporten die zij ook in hun vrije tijd kunnen doen.  

Boccia, rugby, circus en capoeira
Om 10 uur stonden de 94 leerlingen uit de omgeving van Arnhem klaar om te starten met een warming-up, gegeven door Joeri van United Dance Centre uit Duiven. Daarna werd er gestart met de vier verschillende sportactiviteiten. Zo hebben de leerlingen dankzij Gehandicaptensport Nederland en de ISVA uit Arnhem kennis gemaakt met Boccia. De leerlingen hebben geoefend met verweg en dichtbij gooien, en met het mikken in een roos-poster. Het rugby werd aangeboden Rugby Nederland en The Pigs uit Arnhem. Het was mooi om te zien dat ondanks deze fysieke sport, ook de leerlingen in een rolstoel goed konden meedoen met de verschillende oefeningen. Ook bij capoeira maakte het niets uit of je nu in een rolstoel zat of niet. Iedereen kon op zijn eigen niveau meedoen. Aan het einde van de workshop werd soms nog extra gevraagd naar het zingen wat ook wordt toegepast tijdens de capoeira lessen van Capoeira Reversão uit Nijmegen. De leerlingen hebben ook ontzettend genoten van de circus workshop van Circustheather Stoffel uit Arnhem. Van balanceren tot jongleren en van steltlopen tot op een minifiets zitten. De leerlingen konden van alles uit proberen!

Samenwerking
De sportdag is tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende partijen. Zo verzorgden sport- en beweegaanbieders uit de regio de activiteiten, hierdoor is doorstroming naar de wekelijkse lessen ook mogelijk. Het CIOS in Arnhem zorgde ervoor dat studenten uit het 4e jaar bewegingsagogie aanwezig waren ter ondersteuning. Op deze manier maken zij ook kennis met deze doelgroep en de sportmogelijkheden voor deze leerlingen.  

Kortom, samen zorgen we er ook deze dag voor dat 'iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht handicap of beperking'!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: