Direct door naar content
Veel inclusie bij de herstart Heemstede Loop afbeelding nieuwsbericht

Veel inclusie bij de herstart Heemstede Loop

06 november 2023

De Heemstede Loop is terug. Na 4 jaar afwezigheid klonk op zondag 29 oktober 2023 weer het startschot. Dat hardlopers uit Heemstede en omgeving de door SportSupport Kennemerland georganiseerde Heemstede Loop niet zijn vergeten blijkt uit het deelnemersaantal. Er verschenen ruim 1.700 fanatieke lopers aan de start. Zij voltooiden één van de drie afstanden door een zonnig en herfstig Heemstede. Met dit keer voor de eerste keer aan de start de G-renners van de Hartekampgroep en 2 deelnemers in hun rolstoel.

De Hartekamp Groep

Het goede doel van de Heemstede Loop 2023 was de Hartekamp Groep. Deze organisatie biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking op het gebied van wonen, werken, leren en ondersteunen. Dankzij donaties bij de inschrijvingen ontvingen zij een cheque ter waarde van €1.227,50. Dit bedrag gaat naar de sportclub Hartekamp In Beweging (HIB) om broodnodige extra sportmaterialen te kopen. Als dank adopteerde de Hartekamp Groep een waterpost langs het parcours. Met een grote glimlach en veel plezier deelden cliënten water uit. Ook deden de cliënten van de Hartekamp Groep mee aan de Les Petits FamilyRun (1,5 kilometer).

5 kilometer in de rolstoel

SportSupport Kennemerland zet zich in de regio in om sport en bewegen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedachten zij zich als organisator van de Heemstede Loop geen moment toen twee sporters in een rolstoel de organisatie benaderden of zij mee mochten doen aan de 5 kilometer. Renger van Grinsven van SportSupport Kennemerland: “De twee deelnemers hebben als test meegedaan in een rolstoel en dit was een succes. Eén van de deelnemers kreeg onderweg wel pech, maar werd door meerdere omstanders geholpen. De Heemstedenaren langs de kant toonden echt hun medemenselijkheid. Haar gebroken voorwieltje kon niet worden verholpen, maar ze wist toch te finishen.”

De Heemstede Loop wordt georganiseerd door SportSupport Kennemerland, het aanspreekpunt voor de sport in Haarlem en omgeving. De Heemstede Loop wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van Nieuw Groenendaal, Les Petits en Run2Day Haarlem.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: