Direct door naar content
Best Vooruit ontvangt certificaat Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Best Vooruit ontvangt certificaat Uniek Sporten

07 november 2023

Met gepaste trots heeft Best Vooruit het certificaat Uniek Sporten in ontvangst genomen van Veronique Zeeman van de gemeente Best. Dit certificaat is de beloning voor 10 jaar G voetbal bij Best Vooruit. De gemeente Best, Tuurlijk en Uniek sporten zien de toegevoegde waarde van het G voetbal bij Best Vooruit en honoreren dit met dit certificaat.

G-voetbal bij Best Vooruit

Het G voetbal is binnen de club geborgd in een heldere beleidsnotitie die het belang van voetbal voor deze belangrijke groep sporters onderschrijft. 10 jaar geleden is er door een aantal vrijwilligers gestart met deze sporters en is sindsdien dan ook niet meer weg te denken bij de club.

Het certificaat is uitgedeeld omdat is aangetoond dat Best Vooruit structureel en planmatig de juiste activiteiten uitvoert om een passend voetbalaanbod voor ieder niveau aan te bieden.

De spelers en het team

G‑voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en geen aansluiting kunnen vinden bij een regulier voetbalteam. Deze groep voetballers heeft net even meer aandacht nodig en moet dingen duidelijker en eenvoudiger uitgelegd krijgen. “Op dit moment zijn er vijfentwintig spelers actief die verdeeld zijn in twee teams.

Wat deze groep spelers ook speciaal maakt, is dat ze binnen de club eigenlijk niet speciaal zijn. Ze zijn onderdeel geworden van het DNA van de club en zijn onderdeel van de club en Best Vooruit is onder deel van dit G team.

De begeleiding bestaat uit vijf trainers en drie begeleiders. Zij zijn aanwezig bij de trainingen en de wedstrijden. In de begeleidingsstaf zitten enkele mensen die ervaring hebben met werken in de zorg. Het vervoer van- en naar wedstrijden wordt in samenspraak tussen spelers, begeleiding en ouders geregeld.

Toekomst

In de toekomst willen we graag een junioren team vormen die ook competitie gaat spelen. In het juniorenteam vallen spelers in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Tot die tijd is het voor deze leeftijd alleen nog mogelijk om mee te trainen.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: