Direct door naar content
Jan Oosterbroek, Uniek Sporten Ambassadeur Noord-Veluwe stelt zich voor afbeelding nieuwsbericht

Jan Oosterbroek, Uniek Sporten Ambassadeur Noord-Veluwe stelt zich voor

09 november 2023

Even voorstellen:

Mijn naam is Jan Oosterbroek, ik ben 65 jaar en sinds een paar maanden gepensioneerd.

Welke sport doe ik en wat is mijn mooiste sportmoment:

Ik heb van 1973 t/m 1980 in de zwemselectie gezeten en in die tijd 2 Paralympics gezwommen met als resultaat een bronzen medaille op de Spelen van 1976 in Canada op de 4x100 wisselslag estafette wat toch wel het mooiste moment uit mijn sportcarrière is. Daarnaast nog 4 wk’s gezwommen met een zilveren medaille op de 4x100 wisselslag.
In 1981 ben ik overgestapt naar het wheelen. In deze sport heb ik baanwedstrijden, wegwedstrijden en diverse marathons gereden o.a. Rotterdam, Amsterdam, Berlijn, New York, Schenkon (Zwitserland), Heidelberg, Zagreb.
In 2003 heb ik de overstap gemaakt naar het Handbiken, deze sport was enorm in opkomst. Ook in deze sport heb ik vele wedstrijden gereden waaronder weer een aantal malen de marathon van Berlijn en verschillende wedstrijden in de Nederlandse Handbike competitie.
Met de handbike ben je lekker buiten en kun je gaan fietsen wanneer jezelf wilt.

Naast het zelf sporten ben ik nog ruim 20 jaar zwemtrainer/coach geweest van een valide zwemploeg. Dit doe ik momenteel nog 1 keer in de week bij een zwemvereniging.

Welke belemmeringen kom ik tegen:

Ik heb eigenlijk geen belemmeringen gevoeld in de sport omdat ik altijd in mogelijkheden denk en niet kijken naar wat je niet kunt. Mocht je toch belemmeringen tegen komen, maak het dan bespreekbaar.

Wat betekent sport voor mij:

Het sporten heeft mij mentaal en fysiek veel gebracht. Je ontmoet door de sport andere mensen en leert van elkaar en krijgt daardoor ook veel netwerken wat je weer verder kan helpen in de maatschappij.
Naast het zelf sporten ga ik naar sportwedstrijden o.a. voetbal, schaatsen, wielrennen, atletiek kijken.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: