Direct door naar content
Voor Yvonne is opgeven geen optie afbeelding nieuwsbericht

Voor Yvonne is opgeven geen optie

10 november 2023

Yvonne Kloosterman (69), geniet enorm van fietsen. Waar zij voorheen uren kon fietsen op haar toer-en racefiets doet zij dat nu met haar aankoppelhandbike.

Bovenbeenamputatie

Vier jaar geleden kreeg Yvonne te maken met een grote verandering in haar leven, een bovenbeenamputatie. Na de operatie volgt er intensief revalidatietraject gericht op het kunnen lopen met haar prothese. Tijdens dit revalidatie traject maakt zij kennis met een aankoppelhandbike. Een mede revalidant oefent met de therapeuten op een aankoppelbare handbike. Één ding is Yvonne duidelijk, dit wil ik ook proberen.  

Mobilitheek

Yvonne kan via de Mobilitheek de aankoppelhandbike uitproberen. Dit bevalt haar zo goed dat zij de handbike voor een aantal weken kosteloos thuis mag uitproberen. Na dit succes wordt er een aanvraag gedaan bij de WMO. Helaas wordt deze aanvraag afgekeurd, met deze afwijzing komt Yvonne terecht bij Unieksporten. Daar wordt haar aanvraag goed gekeurd en kan zij dankzij de bijdrage van Unieksporten haar eigen aankoppelhandbike aanschaffen.

Aankoppelhandbike

Inmiddels heeft Yvonne haar eigen aankoppelhandbike en geeft dit haar ontzettend veel plezier. Weer uren fietsen in de natuur, met vriendinnen of heerlijk alleen. Daarnaast helpt het haar om de conditie op peil te houden. Het liefst fietst ze een aantal dagen per week, als het weer het toelaat.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: