Direct door naar content
Maatjesschaatsen voor iedereen die liever wat rust heeft op de ijsbaan afbeelding nieuwsbericht

Maatjesschaatsen voor iedereen die liever wat rust heeft op de ijsbaan

23 november 2023

DEN HELDER/SCHAGEN – Langszoefende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen fijn om te schaatsen op een overvolle ijsbaan. Daarom biedt Team Sportservice Noordkop voor deze mensen het zogenaamde Maatjesschaatsen aan. De ijsbanen die in Den Helder en Schagen worden opgebouwd, houden op verschillende datums een uurtje vrij voor prikkelarm schaatsen met een maatje. 

Dit jaar is er weer een overdekte ijsbaan zowel in de binnenstad van Den Helder (Beatrixstraat) als in Schagen (de Markt).
Er wordt op beide locaties een speciaal uur vrijgemaakt voor onder andere mensen met een beperking.
In Schagen kan iedereen die dat prettig vindt op zondag 10 december en zaterdag 23 december van 9.00 tot 10.00 uur en in Den Helder op zondag 17 december van 9.00 - 10.00 uur meedoen met Maatjesschaatsen. 

Echt iedereen moet kunnen genieten
Zo kan echt iedereen genieten van een rondje glijden op het ijs. Een maatje kan een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. Iemand om gezellig samen mee te schaatsen en die jou misschien een beetje kan helpen met schaatsen.

Gratis entree 
Het Maatjesschaatsen is gratis toegankelijk voor schaatsers met hun maatje. “Je kunt ook gratis schaatsen lenen”. Let op, je mag niet met noren op de ijsbaan en handsschoenen zijn verplicht. Bij uitzondering zijn tijdens dit uur schoenen wel op het ijs toegestaan. En heeft iemand hulpmiddelen nodig, dan zijn die ook gratis te gebruiken.”

Frame Schaatsen
Op zondag 10 december zijn er op de ijsbaan in Schagen speciale schaatsframes aanwezig om kinderen (ongeveer t/m 14 jaar) die een lichamelijke beperking hebben toch te kunnen laten schaatsen. Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! Dankzij dit coole sporthulpmiddel kunnen ook kinderen met een motorische beperking, weinig energie of minder goede balans het échte schaatsgevoel ervaren, zonder te vallen of erg vermoeid te raken.

Ook met een groep
Aanmelden van tevoren is verplicht via een mail of telefoontje naar Rina Blondeau, rblondeau@teamsportservice.nl of 088-2037350. Aanmelden met een groep is ook mogelijk.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: