Direct door naar content
Frameschaatsen in Groningen en Heerenveen afbeelding nieuwsbericht

Frameschaatsen in Groningen en Heerenveen

11 december 2023

Frameschaaten
Ook kinderen met een Fysieke beperking kunnen op het ijs in Groningen en Heerenveen. Om ook kinderen met een fysieke beperking de mogelijkheid te geven om te kunnen schaatsen, zijn wij in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind het Frame Schaatsen gestart. 

Wat is frameschaatsen en voor wie?
Voor het Frame Schaatsen is een speciaal schaatsframe ontwikkeld. Dit schaatsframe lijkt op een runningframe, wat gebruikt wordt bij Frame Running, maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje kunnen de kinderen gemakkelijk zitten. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans schaatsen en het échte schaatsgevoel ervaren zonder te vallen of erg vermoeid te raken.

Het aanbod
In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de mogelijkheden frameschaatsen in Groningen en Heerenveen. Het aanbod op beide locaties is dat kinderen mee kunnen doen in reguliere lessen. Of dat kinderen met behulp van ouders/ verzorgers tijdens recreatie-uren zelf aan de slag kunnen met een frame en op deze manier kunnen kennis maken met deze sport.

Frameschaatslessen
Tijdens de frameschaatslessen zullen kinderen op het frame toegevoegd worden aan groepen “regulier” kinderen waardoor de kinderen de mogelijkheid krijgen om samen te schaatsen. De frameschaatser zal daarbij extra begeleid worden tijdens deze lessen daar waar dat nodig is.

Het aanbod hierin is dat kinderen wekelijks frameschaatslessen volgen met een instroommoment in december of januari. Deze lessen zullen worden afgerond ergens in maart. Tevens zullen er mogelijkheden zijn om tijdens de vakanties een vakantiecursus te volgen.

Het aanbod in Heerenveen

Reguliere lessen:
Worden gegeven op dinsdag 17:15-18:15 uur of op zondag 9:45 – 10:45 uur. De lessen duren 60 min waarbij het even pauze houden natuurlijk geen probleem is. De 2e lessenserie van 9 lessen start op dinsdag 12 december of zondag 17 december. Voor meer informatie kijk op de website

Vakantiecursus Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie zal er een vakantiecursus worden georganiseerd waarbij ook frameschaatsen mogelijk is. Nadere informatie vindt u in januari 2024 op de website.

Kennismaken met frameschaatsen
Op 9 december is de open dag van Thialf, op deze dag (tussen 13:15 – 16:00) kunt u Thialf gratis bezoeken en kunt u gratis schaatsen. Tijdens deze middag kunt u ook het Frameschaatsen komen beleven. U bent dan van harte welkom op het middenterrein van Thialf om kennis te komen maken met het frameschaatsen.

Het aanbod in Groningen

Reguliere lessen
Worden gegeven door Schaatsschool van sport 050 op vrijdag 16:15 -17:15 en 17:15 -18:15 en zondag 10:00- 11:00 en 11:15 – 12:15. De lessen duren 60 min waarbij het even pauze houden natuurlijk geen probleem is. De 2e lessenserie van 8 lessen start op vrijdag 19 januari 2024 of zondag 21 januari 2024. Voor meer informatie over deze lessen en het aanmelden kunt u terecht op de website. Aanmelden kan via Sport050 

Tevens wordt er Frameschaatsles gegeven door de Sven Kramer Academy Groningen op:
Zaterdag  8:30 – 9:15 uur of 9:15 – 10:00 uur. De lessen duren 45 min waarbij het even pauze houden natuurlijk geen probleem is. Kennismaken en aanmelden voor deze lesuren kunt u per mail. U kunt uw vraag mailen naar: jeugdschaatsendrenthegroningen@gmail.com


Vakantiecursus kerstvakantie
In de kerstvakantie en voorjaarsvakantie zal er een vakantiecursus worden georganiseerd waarbij ook frameschaatsen mogelijk is. Aanmelden kan via de website.

Verhuur van Frames

Groningen:
In Groningen kunt u de frames huren tijdens de Recreatieuren van de ijshal. De kosten voor het huren van de frames is € 6,00. Het reserveren van deze frames gaat per mail via schaats.verhuur@groningen.nl

Heerenveen:
In Heerenveen kunt u de frames huren tijdens alle reacreatieuren in Thialf. Het reserveren van een frame kunt u doen via heerenveen@svenkrameracademy.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: