Direct door naar content
Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Sportservice Apeldoorn & Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Sportservice Apeldoorn & Uniek Sporten

21 december 2023

Afgelopen zaterdag 16 december vond in Apeldoorn de multisportdag voor mensen met een visuele beperking plaats.

Wat een groot succes was dit om het feit dat ook gelijk het Multi talent centrum geopend werd in Apeldoorn voor visueel beperkte sporters en er een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Uniek Sporten en Sportservice Apeldoorn (Accres) getekend werd.

De multisportdag en de opening van het multi talent centrum haalde zelfs de landelijke pers. Op de voorpagina van de maandag editie van de Telegraaf preikte de kop: "Alle oog voor blinde sporters"

Daarnaast stond er op de regiopagina van de Stentor ook een mooi artikel over de dag en de opening van het multi talent centrum.

Om dit alles nog meer kracht bij te zetten werd tussen de middag ook nog een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend tussen uniek sporten landelijk (Fonds gehandicaptensport) en de directrice van Accres waar Sportservice Apeldoorn een onderdeel van is. In deze overeenkomst hebben de partijen een belangrijke functie in de toeleiding naar structureel sport- en beweegaanbod van mensen met een beperking en/of chronische aandoening.

Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is om de sportdeelname te bevorderen voor deze doelgroepen. Daarbij wordt gestreefd naar een betere integratie van mensen met een beperking en/of chronische aandoening op het gebied van sport en bewegen. Daarnaast zullen de partijen samenwerken ten aanzien van het digitale platform Uniek Sporten.

Sinds 2010 zet Sportservice (voorheen Sportstimulering) Apeldoorn onderdeel van Accres Apeldoorn zich in om sporten voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Sinds 2015 gebeurt dit in nauwe samenwerking met het platform Uniek Sporten, onder de noemer Uniek Sporten Apeldoorn.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: