Direct door naar content
Uniek sporten bij het LichtCafé in Eindhoven afbeelding nieuwsbericht

Uniek sporten bij het LichtCafé in Eindhoven

22 december 2023

Woensdag 13 december zijn we namens Uniek Sporten voor het eerst aangesloten bij het LichtCafé. Hier komen dagelijks mensen met soberheidsklachten voor lichttherapie. Omdat bewegen voor sommige mensen een onderdeel kan zijn voor het herstel sluiten we hieraan. We komen in contact met mensen die we ondersteunen bij het vinden van passend sportaanbod in de betreffende gemeente. Deelnemers van het Lichtcafé kunnen na de therapie vrijblijvend met ons in gesprek gaan. Hiervoor is een speciale tafel ingericht.

Voor wie is het LichtCafé?

Het LichtCafé is er voor iedereen die last heeft van somberheidsklachten. Het is een aangename, inspirerende plek waar je de dag begint met een juiste portie licht. Terwijl je achter de lichtlamp zit, drink je een lekkere kop koffie of thee. Je leest een krant, kletst wat, of checkt alvast je mail. In het LichtCafé zijn deskundigen aanwezig die je begeleiden tijdens de lichttherapie. Zijn gaan met je in gesprek over leefstijl aangezien een gezonde leefstijl van positieve invloed is op je stemming.

Hoe kan bewegen helpen?

Bewegen kan helpen bij het herstel van mensen met somberheidsklachten. Door in contact te komen met deze doelgroep kunnen we ze ondersteunen bij het vinden van passend sportaanbod.

Ook op zoek naar een passende sport- of beweegactiviteit?

Ook in 2024 sluiten we een aantal keer aan bij het LichtCafé om jou verder te helpen in je zoektocht naar passend sportaanbod. Wil jij ook geholpen worden door de beweegcoaches uit een van de Zuid-Brabantse gemeenten? Neem dan contact op via zuidbrabant@unieksporten.nl op neem een kijkje op www.unieksportenbrabant.nl .

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: