Direct door naar content
Begin 2024 met een motivatieboost! afbeelding nieuwsbericht

Begin 2024 met een motivatieboost!

22 december 2023

2024 is voor sporters als Jetze Plat en Diede de Groot een belangrijk jaar door de Paralympische Spelen van Parijs. Dat is hun grote doel voor dit jaar. Maar wat is jouw doel voor 2024? Dat hoeft zeker niet iets groots te zijn als de Spelen. Misschien heb je gisteren al uitgesproken om als goed voornemen dit jaar meer te gaan sporten. Als je daar echt werk van wil maken dan is het belangrijk dat je voor jezelf zorgt dat je het ook kan volhouden. Daar kun je zo aan het begin van dit jaar wel een motivatieboost bij gebruiken. Die krijg je van ons!

Met deze tips gaat het jou vast lukken je goede voornemen om bijvoorbeeld meer te gaan bewegen vol te houden.

1. Stel haalbare doelen

Het volhouden van goede voornemens begint met een plan. Dat hoeft geen pagina’s tellend boekwerk te zijn. Het kan ook op bierviltje of in de notes van je telefoon. Het belangrijkst is namelijk dat je haalbare doelen stelt. Knip je doel of voornemen vervolgens ook in kleinere stukjes en stel ook tussendoelen. Iedere keer als je er eentje bereikt kun je jezelf belonen met kleine dingen waar je blij van wordt. Dat kan natuurlijk van alles zijn, als het maar iets is waar jij naar uit kan kijken.

2. Hou het simpel

Zie jij nu al als een berg op tegen je goede voornemen? Hou het simpel en klein en kijk vooral naar mogelijkheden om het voor jezelf makkelijk te maken om meer te gaan bewegen. Je hoeft bijvoorbeeld niet gelijk naar een sportschool te gaan, je kunt met de Uniek Sporten-app al heel goed beginnen met bewegen. In die app vind je ruim 4000 oefeningen waarmee je op je eigen tempo en vooral wanneer het jou uitkomt aan de slag kunt. Hoe simpel wil je het hebben?

3. Zorg voor regelmaat

Als je je plan goed wil aanpakken dan moet je het voor jezelf ook makkelijker maken met een beetje structuur. Dat doe je door regelmaat in je week aan te brengen. Bijvoorbeeld door de dagen waarop je gaat sporten in je agenda te schrijven of een weekschema op je koelkast te plakken.

4. Laat anderen je helpen

Wat ook goed werkt: motivatie door anderen! Deel dus je plan om bijvoorbeeld meer te gaan sporten met vrienden, familie of buren en laat ze je aan je goede voornemens herinneren.

5. Zoek een club of maatje

Als je toch met meer mensen deelt wat je van plan bent, kun je ze ook gelijk meevragen. Samen sporten is toch ook leuker dan alleen en het brengt allerlei voordelen met zich mee. Als je met een maatje gaat sporten of bij een club dan heb je elkaar als stok achter de deur om iedere week te komen. En als je samen sport kun je elkaar ook aanmoedigen door te gaan als het even zwaar is.

Vind nu gelijk jouw sport!

Ben jij op zoek naar een geschikte sport om dit jaar goed mee te beginnen? Kijk dan in de sportzoeker voor het complete aanbod met 135 verschillende sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Heb je een sport gevonden dan kun je gelijk al een vervolgstap zetten, want met meer dan 4350 clubs in de sportzoeker vind je altijd een club bij jou in de buurt waar je je gelijk kunt aanmelden voor een proefles.

Dus waar wacht je nog op!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: