Direct door naar content
Rolstoelvaardigheidstraining in Limburg afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelvaardigheidstraining in Limburg

03 januari 2024

Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel is het wel zo fijn als je weet hoe je er veilig mee kan omgaan. Het Wheelchair Skills Team komt weer naar Limburg om trainingen te geven. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de rolstoel. Deze training is gericht op mensen die gebruik maken van een handbewogen rolstoel. Maak je gebruik van een andere rolstoel? Neem dan contact met ons op om te kijken wat mogelijk is.

Voor wie?
Voor mensen die het grootste gedeelte van de dag gebruik maken van een rolstoel. Deze training is bedoeld voor mensen die nog niet eerder aan deze trainingen hebben deelgenomen. Mocht je wel al eerder hebben deelgenomen en behoefte hebben aan een vervolgtraining of het opnieuw volgen van deze training? Laat het ons dan weten.

Let op:
Dit project wordt gefinancierd door Iedereen Kan Sporten Noord-, Midden- en Zuid-Limburg waardoor alleen mensen wonende in de volgende gemeenten kunnen deelnemen: Peel & Maas, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel, Gennep, Bergen, Venray, Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Roermond, Roerdalen, Echt-Susteren, Heerlen, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld, Kerkrade, Landgraaf, Sittard-Geleen, Beek en Stein. Woon je in een andere gemeente? Neem dan contact met ons op en informeer bij jouw gemeente of ze de training willen vergoeden.

Hoe zien de trainingen eruit?
De training bestaat uit vier lessen van elk twee uur. De eerste twee lessen worden in een gymzaal gegeven, waarbij er een parcours ingezet wordt. Hier wordt de basis gelegd voor het rollen op straat. Het ontwikkelen van gevoel, vertrouwen en controle met en over de rolstoel is het doel, waarbij het ervaren van plezier met de rolstoel voorop staat. De volgende praktische onderdelen komen aan bod: rijvaardigheid, balansvaardigheid, drempels en platforms op en af gaan en hellingen.

De laatste twee lessen vinden buiten plaats. Tijdens deze lessen wordt aandacht besteed aan straatlezen, stoepen op en af gaan, helling op en af gaan en trapjes nemen.

Data en locaties
- Omgeving Echt: 25 april – 2 mei – 23 mei – 6 juni
- Omgeving Venlo: 19 april – 3 mei – 17 mei – 31 mei

Tijden
We hebben 3 groepen: van 10.00 tot 12.00 uur, van 12.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Geef bij de inschrijving jouw voorkeur(en) door.

Kosten
De eigen bijdrage is €30,- voor de 4 trainingen*.

*Mocht de eigen bijdrage een probleem zijn, neem dan contact met ons op.

Je kunt je hier aanmelden.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: