Direct door naar content
Sportfestival voor kinderen met een lichamelijke beperking afbeelding nieuwsbericht

Sportfestival voor kinderen met een lichamelijke beperking

17 januari 2024

Op zaterdag 17 februari 2024 vindt de tweede editie van het Sportfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Het doel is duidelijk: kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening de kans geven om de sport te vinden die bij hen past. Zo hopen de Esther Vergeer Foundation en ABN AMRO deze kinderen de mogelijkheid te geven om ook lekker te kunnen sporten. Het Sportfestival is een initiatief om de drempels weg te nemen, die er nu nog zijn voor deze kinderen.

Samen Sporten
Wil je even alles eruit zweten en je hoofd leegmaken? Of werk je het liefst aan je sportieve hobby? Wat je beweegreden ook is, sporten is voor iedereen. Helaas is het voor kinderen alleen vaak niet zo vanzelfsprekend. Zo voelen kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening obstakels om te sporten. Denk aan beperkte faciliteiten of financiële steun, maar ook het gebrek aan zichtbaarheid van rolmodellen in de media.

Om deze reden zetten ABN AMRO en de Esther Vergeer Foundation zich al sinds 2009 in om sporten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. En één van hun favoriete initiatieven is het Esther Vergeer Foundation Sportfestival tijdens het ABN AMRO Open.

ABN AMRO Open
Tijdens het Sportfestival hebben kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten, activiteiten en clinics. Het is een ochtend vol plezier, beweging en ontdekking. Daarnaast zal de stichting kinderen helpen met een plan om ook na het festival te blijven sporten. Overigens kunnen ouders tijdens het Sportfestival de halve finale heren enkel van het professioneel rolstoeltennistoernooi aanschouwen. Kortom: een sportieve dag voor het hele gezin.

Kom je ook langs?
Dus wil je op zaterdag 17 februari 2024 van 9.30 tot 12.30 uur je kind met een lichamelijke beperking laten genieten van een heerlijk sportdag vol lol, leuke activiteiten én lekkere lunch? En wil je je kind toegang geven tot de wereld van (top)sporters? Meld je gezin dan snel aan voor dit fantastische Sportfestival via deze link.
 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: