Direct door naar content
Direct in contact met jouw buurtsportcoach! afbeelding nieuwsbericht

Direct in contact met jouw buurtsportcoach!

22 januari 2024

Een belangrijk doel voor de buurtsportcoach is om zoveel mogelijk gezellige, actieve en passende beweegmomenten te creëren voor mensen met een beperking. Bewegen is geen luxe, maar een basisbehoefte. Zeker wanneer sporten en bewegen niet altijd vanzelfsprekend is. Met deze insteek als leidraad in ons werk is het van belang dat elk persoon ook kan deelnemen aan deze activiteiten. Voorheen werd er geflyerd, gemaild of zelfs na gebeld. Ondanks deze inzet was men vaak niet op de hoogte of werd de informatie niet gedeeld. Maar hoe komt de informatie dan wel over? Op dit vraagstuk hebben de buurtsportcoaches van Utrecht-West een oplossing gevonden!

De ‘aangepast sporten Utrecht-West’ community

De community is de digitale vertaling van het ouderwetse prikbord in de hal. In deze community worden alle sport- en beweegactiviteiten gedeeld met de leden. Cliënt, inwoner of professional? Iedereen kan deelnemen aan de community! Het doel is om de lijntjes kort te houden, zodat de ruis op de lijn verdwijnt. Door de informatieve aard van de community worden er polls en berichten gedeeld die enkel beantwoord kunnen worden middels een ‘like’. Geen lange verhalen, maar concrete informatie.

Het aanmelden voor de community kan door de QR-code te scannen met de camera in Whatsapp. Laat jouw stem horen en denk mee met de thema’s en/of activiteiten die in de regio gaan plaatsvinden!

Meer informatie?

Benieuwd naar hoe jij de community op kan zetten? Neem contact op met de buurtsportcoaches aangepast sporten voor regio Utrecht-West:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: