Direct door naar content
De Beweegbus zet bewoners zorgorganisaties in beweging 12 weken lang! afbeelding nieuwsbericht

De Beweegbus zet bewoners zorgorganisaties in beweging 12 weken lang!

24 januari 2024

12 weken lang kunnen bewoners van 2 zorgorganisaties in onze gemeente sporten en bewegen bij de Beweegbus. Dit is een initiatief van Uniek Sporten Lochem.

Donderdag 18 januari stond de bus bij Woonzorglocatie Gudula in Lochem. Wethouder sport Lex de Goede kwam een kijkje nemen. Begin deze maand startte de Beweegbus met activiteiten in Lochem. In de bus zitten verschillende materialen om sporten en bewegen aan te moedigen. Zoals ballen, tennisrackets, hoepels, enzovoort. De activiteiten sluiten aan op de mogelijkheden en wensen van de groep. Sportcoach Uniek Sporten, Marjolijn Pezy: “We toetsten vorig jaar bij woonzorglocaties of er belangstelling was voor sporten op de eigen locatie in de gemeente Lochem. Naast 2 groepen van Woonzorglocatie Gudula doen er nu ook 2 groepen van dagcentrum Marga Klompé Lochem Inn mee. Daar zijn we heel blij mee!”

Leuke beweegmomenten samen “Iedereen in onze gemeente moet kunnen sporten en bewegen”, geeft wethouder Lex de Goede aan. “Door in beweging te blijven, blijf je gezond, lichamelijk en geestelijk. Het is gezelliger om samen te bewegen en je hebt leuke momenten samen. Goed voor de zelfredzaamheid en het geluk van mensen. Daarom steun ik de Beweegbus van harte.” De wethouder onderstreepte dit door eventjes met de bewoners van Gudula mee te doen.

Het aanbod van 12 weken is mogelijk met geld uit het Sportakkoord. Afspraak met de organisaties is dat zij na een succesvolle ervaring zorgen dat sport en beweging voor deze groepen mogelijk blijft.

Irma Mulder-Beuzel, vrijwilligerscoördinator van Zorggroep Sint Maarten, waar Gudula een locatie van is, vertelt: “De beweegagoog van de beweegbus leert ons nieuwe sport(elementen). Zo ontplooien onze bewoners zich ook nog op hoge leeftijd. Een bewoner van 92 jaar kreeg de smaak te pakken en wil meer gaan sporten. Leuk ook om te zien ook dat het competitie-element zo aanstekelijk werkt. Plezier heeft de boventoon.”

Wilt u ook de Beweegbus op bezoek? Neem contact op met sportcoach Uniek Sporten Marjolijn Pezy. U kunt haar mailen op lochem@ unieksporten.nl of bellen op 06-83 64 55 13. Ook mogelijkheden om te sporten voor mensen met een beperking kunt u met haar bespreken.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: