Direct door naar content
Meer dan 2900 sporters komen naar Brabant voor Special Olympics Nationale Spelen 2024 afbeelding nieuwsbericht

Meer dan 2900 sporters komen naar Brabant voor Special Olympics Nationale Spelen 2024

06 februari 2024

In het weekend van 14, 15 en 16 juni zijn Breda en Tilburg het decor van de Special Olympics Nationale Spelen 2024. De inschrijving voor dit fantastische sportevenement voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking sloot vorige week en in totaal komen er meer dan 2900 sporters naar Brabant deze zomer!

De Special Olympics Nationale Spelen worden om de twee jaar georganiseerd. In 2022 was de regio Twente de gastheer van het evenement en na die succesvolle editie werd het stokje doorgegeven aan Breda en Tilburg, die de handen ineensloegen om De Spelen richting Brabant te halen.

Regionaal voorproefje
Vorig jaar werd er al warmgedraaid voor het evenement. Tijdens De Regionale Spelen van de Special Olympics kwamen al meer dan 400 sporters in actie op de onderdelen atletiek, hockey, paardrijden, tennis, voetbal en zwemmen. Het werd een fantastische dag en een geslaagd regionaal voorproefje voor het echte werk deze zomer.

10.000 bezoekers
Naast de bijna drieduizend sporters komen er ook honderden begeleiders naar Brabant komende zomer en verwacht de organisatie meer dan 10.000 bezoekers. Zij kunnen een kijkje gaan nemen bij meer dan twintig sporten of genieten van de openingsceremonie in Breepark in Breda.

Meer informatie
Wil jij meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen 2024 of weten waar en wanneer je alle sporters kan gaan aanschouwen? Neem dan een kijkje op de site en kom 14, 15 en 16 juni naar Breda of Tilburg.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: