Direct door naar content
"Handboogschieten is cool", blijkt na sportdag speciaal onderwijs afbeelding nieuwsbericht

"Handboogschieten is cool", blijkt na sportdag speciaal onderwijs

17 april 2024

Op dinsdag 9 april organiseerden Special Heroes en Uniek Sporten regio Arnhem een sportdag voor leerlingen van verschillende speciaal onderwijsscholen uit de regio Arnhem. Meer dan 100 enthousiaste leerlingen maakten kennis met dansen, tennis, capoeira, handbal en boogschieten. Het was een dag vol plezier, trots en het ontdekken van talenten. Iedere deelnemer kreeg een welverdiend applaus en een medaille om hun deelname te belonen.

Drempels verlagen...
Dit soort evenementen zijn van grote waarde voor leerlingen van het speciaal onderwijs, omdat ze de kans krijgen om buiten de vertrouwde schoolomgeving kennis te maken met diverse beweegmogelijkheden uit de regio. Hierbij verlagen we de drempel om de stap naar een vereniging te maken en met veel plezier te bewegen en bouwen aan gezonde gewoontes.

...samen met de sportaanbieders uit de regio
De sporten worden altijd gegeven door de sportaanbieders uit de regio. Zo werd handbal georganiseerd door DFS Arnhem, dansen door United Dance Centre uit Duiven, capoeira door Capoeira Reservao uit Nijmegen en tennis werd gegeven door ETV de Helster uit Elst. Voor hen is het ook een mooie dag om de sport onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep. Alle sporten werden goed ontvangen door de aanwezige leerlingen. Vooral het handboogschieten was erg cool, aldus sommigen van hen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: