Direct door naar content
NIMMA Sportcongres: Niet nuilen, moar meedoen afbeelding nieuwsbericht

NIMMA Sportcongres: Niet nuilen, moar meedoen

17 april 2024

Met de Olympische en Paralympische Spelen en het EK voetbal als hoogtepunten belooft het weer een sportieve zomer te worden! Maar ondanks dat deze evenementen velen weten te boeien, weten we ook dat de meerderheid van de mensen niet voldoende sport en beweegt. Zoals de campagne van onder andere NOC*NSF ook aangaf: sport gaat niet vanzelf.

De Radboud Universiteit, HAN Sport en Bewegen, ROC Nijmegen en de gemeente Nijmegen werken samen met maatschappelijke partners om sport en bewegen te stimuleren. In aanloop naar deze sportzomer organiseren wij dan ook samen het NIMMA Sportcongres: niet nuilen, moar meedoen

Dit event, dat plaatsvindt op 27 mei in het Gymnasion in Nijmegen, staat in het teken van inspiratie, ervaringen en kennisuitwisseling op het gebied van beweegstimulering en aangepast sporten en bewegen. Op het programma staat onder andere: rolstoelvaardigheidstraining, esports voor inclusief sporten en bewegen, en het betrekken van je doelgroep bij innovaties en onderzoek. Dagvoorzitter Suse van Kleef zal de dag openen en in gesprek gaan met Tom Dumoulin en Kika van Es over de rol van topsport in beweegstimulering. Ook zal Kees-Jan van der Klooster zijn visie delen over sporten en bewegen met een beperking.

De dag is gericht op professionals vanuit praktijk, beleid, onderwijs en onderzoek zoals: buurtsportcoaches, beleidsmedewerkers, gezondheidsmakelaars, bewegingsagogen, docenten, sportaanbieders, ergotherapeuten en meer!

Wil jij in actieve en inspirerende sessies samen aan de slag? Schrijf je dan zo snel mogelijk in!

Meer informatie over het programma en inschrijving vind je hier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: