Direct door naar content
Voetballertjes zamelen geld in voor inclusieve speeltuin afbeelding nieuwsbericht

Voetballertjes zamelen geld in voor inclusieve speeltuin

30 april 2024

Iedereen moet kunnen spelen, die tekst hebben de voetbalvriendjes van Toby Berendse (9) op kleurrijke posters en geldbussen geschreven. Met die actie willen de kinderen geld ophalen om een speeltuin bij hun in de buurt inclusief te maken zodat kinderen met een beperking daar ook kunnen spelen.

De ouders van Toby hebben een logeeropvang voor kinderen met een beperking aan huis. Toby en zijn broertje Brent zijn ermee opgegroeid dat ze vaak een groter gezin hebben. “We halen veel voldoening uit het opvangen van de logeetjes, ook omdat het ouders ontzettend ontlast”, vertelt Sanne Berendse op BD.nl.

Contact maken

Samen gaan ze ook vaak naar speeltuinen, maar daar moeten de logeetjes met een beperking heel regelmatig aan de zijkant toekijken hoe anderen spelen. “We merken dat er meer contact komt, als het aanbod in een speeltuin ze meer te bieden heeft. Wanneer er bijvoorbeeld een rolstoelschommel staat, kunnen andere kinderen helpen met duwen. Wanneer er een muziekbal is, kunnen ze samen muziek maken voor onze logeetjes en hun reactie zien.”

Samen spelen

Een speeltuin is volgens Sanne een ideale plek om kinderen met en zonder beperking contact te laten maken met elkaar. Zij ziet ook dat kinderen het leuk vinden om andere kinderen te helpen. “Voor onze logeetjes betekent meespelen meedoen en dat geeft het gevoel van erbij te horen. Dat wil uiteindelijk ieder kind!”

Actie opzetten

Daarom besloten een aantal voetbalmoeders om met de kinderen een actie op te zetten om een speeltuin in Waspik aan te pakken. De vriendjes van Toby zijn samen met een aantal logeetjes in de kantine van vv Waspik aan de slag gegaan om posters en geldbussen te versieren. 

Beperkt of niet

De voetbalvrienden willen ook geld ophalen met een flessen- en blikjes inzamelactie. Ze gaan nog wel meer acties bedenken, zegt Sanne. “We willen zoveel mogelijk geld inzamelen om de speeltuin in de Waesgeerd inclusief te maken. Concreet zetten we in op een wip of schommel voor kinderen in een rolstoel en ook wat belevingsmateriaal. Iedereen moet kunnen spelen, beperkt of niet: daar gaan we voor.”

Bron: BD.nl

Foto: Facebook Thuis bij Sanne

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: