Direct door naar content
Bewoners van het Schild maken kennis met Beweegbus dankzij Renkums Sportakkoord afbeelding nieuwsbericht

Bewoners van het Schild maken kennis met Beweegbus dankzij Renkums Sportakkoord

23 mei 2024

Woensdagochtend in Wolfheze. De zon schijnt en de vogels in deze bosrijke omgeving laten van zich horen. Door het getjilp van de vogels heen, hoor je ook andere geluiden. Opdrachten die worden uitgelegd, mensen die gezellig kletsen en misschien af en toe een “pfff” door een zware oefening. Acht bewoners van woonzorgcentrum het Schild in Wolfheze zijn samen met bewegingsagoog Bram van De Beweegbus buiten aan het sporten. Een nieuw project wat in maart is gestart, dankzij een subsidie van het Renkums Sportakkoord.

Op zoek naar iets nieuws
Het Schild is geheel gespecialiseerd in wonen en zorg voor blinden en slechtzienden. Bij alles wordt rekening gehouden met de behoeften van mensen met een visuele beperking, dus ook met de sport,- en beweegactiviteiten. Er worden al diverse (sportieve) activiteiten georganiseerd, maar er miste nog iets actiefs voor de bewoners die zelfstandig in de omliggende appartementen wonen. Ze waren dus op zoek naar iets nieuws en De Beweegbus was een mooie oplossing!

Er wordt gezweet maar ook gelachen
Het is ondertussen al de derde keer dat het beweeguur met Bram plaatsvindt. Vandaag is het mooi weer dus de groep doet de oefeningen buiten. Er wordt met gewichten gewerkt, in een stoel worden er buikspieroefeningen gedaan en er worden squats gemaakt om de beenspieren te trainen. De bewoners zijn flink aan het zweten en sommige oefeningen zijn behoorlijk pittig. In de voorbereiding van de les houdt Bram goed rekening met de bewoners. Zo staan er naast de stoelen pionnen met stokken erin. Zo hebben de sporters tijdens de oefeningen iets om vast te houden voor de oriëntatie en stabiliteit.

Het uur van de Beweegbus is niet alleen sportief maar ook erg sociaal

Het uur van de Beweegbus is niet alleen sportief maar ook erg sociaal. Het is mooi om te zien hoeveel er gelachen wordt tijdens de les en hoe het zorgt voor verbinding tussen de bewoners. Aan het einde van de les moeten ze wel even bijkomen en zijn een aantal bewoners al bang voor de spierpijn die ze morgen zullen hebben. Maar zoals een aantal al aangeven “ik hoop dat deze lessen blijven doorgaan, ik vind het heerlijk om aan deel te nemen”.

Dankzij De Beweegbus
De Beweegbus geeft op verschillende zorgcentra in de regio Arnhem en Nijmegen, sportlessen op locatie. Denk hierbij aan woonlocaties met dementerende ouderen, cliënten met een verstandelijke beperking of inwoners met een hersenaandoening. De bewegingsagogen van De Beweegbus komen voor minimaal 6 weken langs, waarbij er wekelijks een sportles wordt gegeven. Via Uniek Sporten regio Arnhem zijn ze ook terecht gekomen bij Het Schild in Wolfheze. Door een aanvraag bij het Renkums Sportakkoord maken ook zij meerdere weken kennis met De Beweegbus. Bij een positieve samenwerking wordt er gekeken naar een structurele doorstart, waarbij de bewoners voor langere tijd in beweging blijven!

 

  

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: